A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Дикий мед

Дата: 14.09.2017 11:18
Кількість переглядів: 1057

19 серпня, в п. Зноб-Новгородське вперше пройшов екофестиваль «Дикий мед». Жителі і гості селища стали учасниками яскравого святкового заходу, проведення якого ініціювала Зноб-Новгородська селищна рада при фінансовій підтримці групи компаній «Зерно Полісся».

Організатори свята ставили перед собою мету: показати територію як екологічно чисту, а мед - найкориснішим, ароматним і смачним продуктом, який тут отримують. Та й день, в який цей свят і до проходив, видався по-справжньому радісним, жарким і солодким.

Погода не вплинула на настрій відпочиваючих. Фестиваль був організований на березі місцевого озера, де традиційно проходять народні гуляння на Івана Купала. Благо приємний фактор для будь-яких заходів, що проводяться, ліс неподалік, де неодмінно прохолода і легкий вітерець. Що може бути краще в спекотні літні дні? Хтось купався в озері, інші проводили час в тіні високих сосен.

До слова, людей на святі меду зібралось багато. Організатори потурбувалися про безкоштовні автобуси: два з них курсували по території громади, по одному - з С-Буди і Шостки.Також в святі взяли участь делегації Миколаївської громади Білопільського району, Шалигинський - Глухівського району, делегація Ямпільського та Шосткинського районів.

Пасічників запросили не тільки з нашого району, а й з Ямпільського, Шосткинського, Глухівського, розповів заступник Зноб-Новгородського селищного голови Микола Жоров.

- Деякі майстри медового промислу відгукнулися і порадували відпочиваючих свіжим медом та іншою продукцією. Ми їм дуже вдячні. Для бджолярів цей фестиваль - чудова нагода поспілкуватися один з одним, поділитися досвідом. Тобто, позитивних моментів було багато.

До слова, мед на екофестиваля був представлений в достатку: липовий, гречаний і інших сортів. У прозорих скляних і пластикових банках він переливався на сонці. Багато хто не упустили можливості придбати якісний натуральний продукт.
Бажають спробували медовуху і змогли придбати цей напій.

Пригощали на святі трав'яним чаєм і млинцями. Кухарі місцевого дитячого садка приготували близько 700 млинців. Присмачені медом, вони стали безкоштовним частуванням для всіх присутніх. На згадку .про святі були роздані магніти-сувеніри з емблемою екофестиваля. Також бажаючі мали можливість сфотографуватися в спеціальній Фотобудка і отримати фотографію з символікою фестивалю, Її робота була організована за сприяння народного депутата Андрія Деркача. Також депутат запросив на свято артистку з Глухова Світлану Максимчук-Макаренко, яка виступила із сольною програмою.

У фестивалі взяли участь працівники НПП «Деснянсько-Старогутський», ТОВ «Володимирське». Вони привабливо оформили свої виставкові майданчики.

Працювала виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва, де свої роботи представили місцеві майстри.

Цікаві конкурси (як від організаторів, так і від спонсорів заходу] не давали нудьгувати гостям фестивалю.

Зі словами привітання до жителів і гостей селища звернулися голова С-Будської райдержадміністрації Ірина Заплаткі- на, голова С-Будського районного ради Микола Харитоненко, голова Зноб-Новгородського селищної ради Петро Гончаров. Так, Петро Васильович побажав усім гарного настрою і зазначив, що подібні цікаві свята будуть проходити щорічно.
Незабутньою і видовищною була концертна програма, яка почалася о другій годині дня. Активну участь в ній взяли вокальні ансамблі «Вербиченька», «Деснянка», самодіяльні артисти сільських будинків культури та клубів Зноб-Новгородської територіальної об'єднаної громади. Своїми яскравими виступами порадували глядачів артисти з Сумського, Глухівського, Ямпільського, Шосткинського районів.

Концерт тривав до дев'ятої години вечора. Завершила екофестиваль «Дикий мед» дискотека, де до півночі молодь змогла насолодитися прекрасним ввечері літа, що минає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь