A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

МИКОЛА КЛОЧКО ВИСЛОВИВ СПІВЧУТТЯ РОДИНАМ ЗАГИБЛОГО ТА ПОСТРАЖДАЛИХ ДІТЕЙ ПІД ЧАС ДТП У БІЛОРУСІ

Дата: 14.05.2018 12:48
Кількість переглядів: 793

13 травня близько 7 години ранку на 54 кілометрі автодороги Р-98 «Кам`янець-Шерешево-Свіслоч» поблизу с. Мартинюки автобус зі школярами Сумщини потрапив в аварію, внаслідок якої 6 дітей важко поранені і один хлопчик загинув

     «Я висловлюю глибокі слова співчуття батькам загиблого і тих, хто постраждав у ДТП. Діти зараз перебувають у Брестській дитячій обласній лікарні і, на жаль, є нетранспортабельними. Облдержадміністрація у свою чергу зробить усе від нас залежне, щоб допомогти дітям і їх родинам», – висловився очільник області.

     Микола Клочко надав доручення начальнику управління молоді та спорту облдержадміністрації Дмитру ЛАНТУШЕНКО тримати постійний зв’язок із батьками постраждалих і, зокрема, родиною загиблого, оскільки вони потребують психологічної допомоги.

 Як додав посадовець, вже сьогодні представники  облдержадміністрації вирушать на місце події і безпосередньо надаватимуть допомогу і триматимуть зв’язок із батьками і близькими вже у Бресті. До складу делегації від Сумщини ввійдуть керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ і начальник управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО.

    Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Вікторія ГРОБОВА зазначила: «Цю поїзду організувала вчитель Великописарівської школи у рамках українсько-польсько-білоруської ради, яка вже п’ять років організовує обмін досвідом серед дітей. Цього разу у поїздці були 26 дітей з Великописарівського, Краснопільського районів та міст Суми і Глухів. Постраждали тільки діти із Сум».

       За її словами, ця поїздка була узгоджена із батьками та школою, тобто усе відбувалось відповідно тих нормативно-правових документів, які є на сьогодні. Наразі такі поїздки узгоджуються тільки на місцях.

      Президент України Петро ПОРОШЕНКО на своїй сторінці у Twitter висловив співчуття постраждалим: «Щирі співчуття юним футболістам української збірної та їхнім родинам, які постраждали внаслідок ДТП в Білорусі. Доручив дипломатам і медикам надати всю необхідну допомогу».

    Також у Twitter Прем’єр-міністр України Володимир ГРОЙСМАН написав: «Зв'язався з послом в Білорусі щодо ситуації з нашими дітьми. Медична авіація ДСНС напоготові. За потреби діти отримають усю необхідну допомогу».

http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/15774-mykola-klochko-vyslovyv-spivchuttya-rodynam-zahybloho-ta-postrazhdalykh-ditey-pid-chas-dtp-u-bilorusi.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь