A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

День вишиванки

Дата: 18.05.2018 12:03
Кількість переглядів: 801

    Фото без опису Щороку в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. Ідея зародилася в 2006 році у студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

   Перші святкування відбувалися у вузьких колах українських навчальних закладів, та з роками традиція поширилася до неймовірних масштабів: тепер на честь цього свята по всій Україні і світі відбувається велика кількість подій та заходів, різного роду акцій: флешмоби, виставки, мегамарші у вишиванках, концерти, покази фільмів, етнографічні лекторії – все, що стосується української культури і вишитої сорочки.

    Цього року у кожному куточку Зноб-Новгородської ОТГ відбувся ряд заходів, присвячений Всесвітньому дню вишиванки. День вишиванки – свято, яке має на меті зберегти народні традиції створення та носіння вишитого українського одягу.Фото без опису

    Так у смт. Зноб-Новгородське з нагоди народного свята відбувся парад вишиванок «Вишиванка – дзеркало народної душі…», до якого мали змогу долучитися всі бажаючі. Свято продовжилося біля Зноб-Новгородського селищного будинку культури, де глядачі, мали змогу продемонструвати свої вишиванки та помилуватися українськими вишитими сорочками інших учасників заходу, поспілкуватися з присутніми та прослухати пісні у виконанні Дарини Зябко, Лізи Барканової , дуету у складі Софії Шапоренко та Евеліни Клецової, дитячих ансамблів «Веселка» і «Перлина» та народного аматорського ансамблю «Вербиченька».

Фото без описуДякуємо всім, хто приєднався до святкування та сподіваємося, що наступного року нас буде ще більше.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь