A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

СТАРТУЄ РЕЄСТРАЦІЯ НА ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ-2018

Дата: 22.02.2018 13:35
Кількість переглядів: 903

Фото без описуЗ 6 лютого 2018 року в Україні розпочинається реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання.  

19 березня 2018 року – останній день реєстрації. Зміни до реєстраційних даних можна буде вносити до 2 квітня 2018 року.

Програма реєстрації буде розміщена на  веб-сайті УЦОЯО testportal.gov.ua.

Зареєструватися на ЗНО-2018 може особа, яка вже має повну загальну середню освіту або здобуде її у поточному навчальному році.

ПАКЕТ РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДОКУМЕНТІВ

Випускники закладів загальної середньої освіти, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів I-II р.а., які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту, подають до закладу, в якому навчаються, такий комплект реєстраційних документів:

  • реєстраційну картку,
  • копію документа, що посвідчує особу,
  • 2 фотокартки для документів розміром 3*4 см із зображенням, що

          відповідає досягнутому віку;

Навчальний заклад надсилає список випускників і комплекти реєстраційних документів до Харківського РЦОЯО поштовим відправленням.

Випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які отримали повну загальну середню освіту раніше, самостійно або за допомогою пунктів реєстрації формують комплект реєстраційних документів:

  • реєстраційну картку,
  • копію документа, що посвідчує особу,
  • копію документа про повну загальну середню освіту (атестат),
  • інші документи у разі потреби (копію свідоцтва про зміну імені, свідоцтва про шлюб, свідоцтва про розірвання шлюбу – для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих для реєстрації (для осіб, які подають документи, оформлені іноземною мовою)).

Комплекти  реєстраційних документів надсилаються рекомендованим листом у встановлені строки (дата визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті) до Харківського РЦОЯО.

ПУНКТИ РЕЄСТРАЦІЇ

У разі потреби за консультацією або технічною допомогою з питань реєстрації можна звернутись до пунктів реєстрації. Перелік пункті реєстрації та графік їх роботи буде розміщено на сайтах Українського  центру оцінювання якості освіти testportal.gov.ua та Харківського РЦОЯО zno-kharkiv.org.ua в розділі «ЗНО-2018».

У м. Суми пункти реєстрації будуть на базі: КЗ Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Сумського державного університету (центральний корпус та корпус 2), Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

У м. Глухів на базі - Глухівського агротехнічного інституту імені С.А.Ковпака Сумського національного аграрного університету.

У м. Конотоп на базі - Конотопського інституту Сумського державного університету.

У м. Шостка на базі - Шосткинського інституту Сумського державного університету.

ТИПОВІ ПОМИЛКИ, ЧЕРЕЗ ЯКІ УЧАСНИКАМ БУДЕ ВІДМОВЛЕНО У РЕЄСТРАЦІЇ

  1. не надано копію документа про повну загальну середню освіту (атестат);
  2. не надано копію документа про зміни у ПІБ (для осіб, у документах яких є розбіжності в персональних даних);
  3. не надано фотокартки;
  4. фотокартки не відповідають вимогам (дві однакові кольорові або чорно-білі фотокартки для документів, розміром 3*4 см із зображенням, що відповідає досягнутому віку особи);
  5. немає у реєстраційні картці підпису заявника.

       ДОКУМЕНТИ, ЯКІ НАДСИЛАТИ ДО ХАРКІВСЬКОГО РЦОЯО НЕ ПОТРІБНО: копію свідоцтва про базову загальну середню освіту, ідентифікаційний код.

ПЕРЕВІРКА СТАНУ РЕЄСТРАЦІЇ

Перевірити стан реєстрації можливо на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) testportal.gov.ua  у розділі «Стан опрацювання документів».

 Сервіс надає можливість перевіряти та відслідковувати стан надходження документів, їх опрацювання, відправку сертифікатів за номером реєстраційної картки (що відображено в контрольно-інформаційному листку).

ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО РЕЄСТРАЦІЙНИХ ДАНИХ

Комплект  реєстраційних документів до Харківського РЦОЯО надсилається рекомендованим листом (останній день відправки визначається за відтиском штемпеля відправлення на поштовому конверті – 19.03.2018).

Після отримання від Харківського РЦОЯО Сертифікату, реєстраційного повідомлення учасника ЗНО, інформаційного бюлетеня «ЗНО 2018 рік» до 02.04.2017 учасник може внести зміни до реєстраційних даних (у разі потреби), здійснивши перереєстрацію на веб-сайті УЦОЯО розділ «Внести зміни».

Нову реєстраційну картку та раніше отриманий Сертифікат потрібно надіслати до Харківського РЦОЯО.

СТВОРЕННЯ ОСОБЛИВИХ УМОВ НА ЗНО 2018

Особа, яка планує брати участь у ЗНО та потребує адаптації процедури тестування, має надати відповідний медичний висновок.

Медичний висновок треба подати разом з іншими реєстраційними документами, під час формування реєстраційної картки вказати на необхідність створення особливих умов, зазначити номер і дату виданої закладом охорони здоров’я форми № 086-3/о.

Порядок видачі медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання затверджено спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 29.08.2016 №1027/900, зареєстровано у Міністерстві юстиції України 27.12.2016 за №1707/29837-1710/29840.

Варто зазначити, що цьогоріч у наказі Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я від 10.01.2018 №23/40, перелік особливих умов, які створюються для проходження ЗНО, доповнено умовою щодо надання можливості отримати в друкованій формі тексти до завдань з аудіювання передбачені в сертифікаційних роботах з іноземних мов для категорії глухих осіб та для осіб з порушенням слуху.

 

  • Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України (057 705 15 64).
  • Додаткова  інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь