A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ТА ШАНА ГЕРОЯМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ РІДНОГО КРАЮ...

Дата: 07.05.2018 16:18
Кількість переглядів: 718

     Іван Петрович Кириєнко народився і виріс в с. Журавка Середино-Будського району. На початку війни, будучи підлітком, брав участь у партизанському русі, добував розвідувальну інформацію для народних месників. Незабаром про хлопчину дізналися фашисти. Від неминучої розправи його врятувала дівчина, з якою надалі Іван Петрович пов'язав своє життя. З Мотрею Єгорівною в 1947 році вони перебралися до с. Кривоносівка, створили сім’ю, народили та виховали чотирьох дітей.

     Дочка характеризує свого батька, як дуже стійку, сильну духом, мужню та сміливу людину. Саме ці якості і допомоглФото без описуи Івану Петровичу вистояти у важкі воєнні та післявоєнні роки. Під час війни 27 січня 1945 року, а служив Іван Петрович на 2-му Білоруському фронті, в ході наступу отримав важке поранення розривною кулею. Дивом залишився живим.

      Після Перемоги фронтовик спочатку працював конюхом у колгоспі ім. Леніна в с. Кривоносівка, а потім лісником Середино-Будського держлісгоспу. Цій професії він віддав 40 років свого життя.

      За чесність, відповідальність і відданість улюбленій справі Іван Петрович має авторитет серед колишніх колег і користується повагою керівництва лісгоспу. Навіть після виходу на пенсію до нього часто зверталися за допомогою. Іван Петрович нікому не відмовляв: сам працював, навчав молодь лісовій справі, допомагав складати документацію.

      Незважаючи на всі складнощі, які довелося пережити цій мужній людині, Іван Петрович задоволений життям і вважає себе багатою і щасливою людиною, адже у нього 10 онуків, 6 правнуків і навіть є праправнук, які дуже люблять і пишаються своїм славним дідом. Єдине, що засмучує - це те, що ні з ким ділитися радістю, бо кохана дружина не дожила до цього часу - померла ще 1998 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь