A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

19 ДІТЕЙ СУМЩИНИ, ЯКІ ТРАГІЧНО ПОВЕРТАЛИСЬ ІЗ ПОЛЬЩІ, ВЖЕ ВДОМА

Дата: 16.05.2018 10:55
Кількість переглядів: 668

Фото без описуВчора вранці 19 дітей з 26, які повертались із Польщі, прибули в рідні домівки. Школярів із Глухова батьки забрали ще у Києві, інших – з м. Суми, Великописарівського і Краснопільського районів зустріли у Краснопіллі

Наразі в Бресті перебувають керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ та начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій БУТЕНКО. Вони повідомили про лікування дітей, які постраждали в ДТП.

«Білоруською стороною все для дітей та батьків організовано на найвищому рівні. Батьків безкоштовно розміщено в сучасному гуртожитку, допомагають місцеві мешканці, – написав він у соцмережі Фейсбук. – Консульство України в Бресті з перших годин контролює всі процеси та здійснює координацію між батьками, місцевою владою, лікарями, МЗС та МОЗ. Ситуацію на особистому контролі тримає і очільник області Микола КЛОЧКО».

Після гуртожитку представники делегації від Сумщини разом з батьками поїхали до Брестської обласної лікарні де знаходяться всі постраждалі діти.

Фото без опису«Переговорили з завідувачкою реанімаційного відділення. Дуже кваліфікована та професійна лікарка, – пише далі Дмитро Живицький. – Вона повідомила докладно про стан кожного з постраждалих. Стан двох, Сергія та Іллі оцінюється як середньої тяжкості, їх вже з реанімації перевели до нейрохірургічного відділення. Вони спілкуються та розповідають про поїздку. Четверо зараз знаходяться у тяжкому стані у реанімації, двоє з яких, Андрій та Платон, дуже складні, знаходяться у медикаментозній комі та на штучній вентиляції легенів. Артему та Михайлу вже трошки краще, виконані всі необхідні операції».

Батькам передали зібрані в Україні кошти, які вони самі розподілили в залежності від необхідності і важкості стану дітей. На карти батьків теж приходить допомога. Вони дуже просили подякувати всім, хто відгукнувся на їхнє горе.

Вчора заступник міністра охорони здоров'я Білорусі Дмитро ПИНЕВИЧ особисто був у Бресті з приводу лікування наших хлопців. Вони забезпечені за рахунок білоруської сторони всім необхідним лікуванням та медикаментами.

Фото без описуТакож керівник апарату облдержадміністрації і головний куратор медичної галузі області зустрілись з головним лікарем Брестської обласної лікарні Олександром КАРПИЦЬКИМ та заступником голови Брестського облвиконкому Олегом ВЕЛИЧКОМ. Вони запевнили, що будуть лікувати хлопців стільки, скільки потрібно і як потрібно.

«Тут справді високий рівень надання медичної допомоги та матеріальної бази лікарні. Коли не буде загрози життю та здоров'ю дітей, за дорученням керівництва держави, у разі потреби, їм буде надано необхідний транспорт, у т.ч. і повітряний, – додав Дмитро Живицький. – Дякуємо всім, хто допомагав і допомагає. Батьки і діти це дуже цінують і ваша увага до їхньої біди їм дуже потрібна!»

Прокуратурою Сумської області розпочато кримінальне впровадження. Інформація в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесена по частині ІІ статті 137» Недодержання виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що призвело до смерті неповнолітніх та тяжких наслідків «Кримінального кодексу, - говориться в повідомленні відомства.

Там також відзначається, що за результатами розслідування буде дана правова оцінка дій організаторів поїздок дітей.

Кримінальну справу порушено також у Білорусі за частиною ІІ ст.317 Кримінального кодексу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь