A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Вишита колоссям і калиною, зветься величаво - Україною!

Дата: 31.08.2018 13:38
Кількість переглядів: 700

«Вишита колоссям і калиною, зветься величаво - Україною!»  

Під такою назвою 23-24 серпня пройшли свята Державного прапора і Дня Незалежності України у Зноб-Новгородській ОТГ.

Фото без описуПід урочисті звуки державного гімну в небо гордо піднявся золотисто-синій стяг – головна святиня нашої держави, на головному флагштоку громади. З вітальним словом і побажаннями любити, захищати прапор, як найвищий скарб нації і робити все заради процвітання України і громади  до мешканців селища звернувся голова Зноб-Новгородської селищної ради Петро Гончаров.

Святковий концерт присвячений Дню Державного прапора і Дню Незалежності України відкрила Дарина Зябко піснею «Моя Україна», також зі сцени прозвучали вітання від вихованців дитячого садочка «Казка», маленькі патріоти заспівали «Пісню про Україну» і прочитали чудові вірші. У виконанні  Софії Шапоренко прозвучала пісня «Рідна земля»,  Ліза Барканова заспівала пісню молодої української артистки Х. Соловій «Хто, як не ти», а у виконанні дитячих ансамблів «Веселка» і «Перлина» прозвучали чудові, мелодійні пісні присвячені, як рідній країні, так і українцям, і їх родинам. Від народного аматорського жіночого ансамблю «Вербиченька» музичним подарунком були українські народні пісні. Зноб-Новгородська Публічна бібліотека підготувала книжково-інформаційну виставку на тему Незалежності країни та історію прапора і видатних гетьманів України.

Урочисті свята відбулися не тільки у центрі культури, а і в будинках культури-філіях та в сільських клубах-філіях. Так у будинку культури с. Мефедівка відбулося дві події і підняття прапора 23 серпеня, і невеличкий концерт 24 серпня, підготований силами художньої самодіяльності. У будинку культури с. Очкине святковий концерт пройшов 24 серпня за участі народного аматорського етнографічно-фольклорного ансамблю "Деснянка" і ансамблю художньої самодіяльності клуба. Очкинці постаралися на славу, бо в них зі сцени звучали не лише пісні, аматори підготували і гумористичні сценки. Нововасилівський сільський клуб-філія святкові дійства розпочав 24 серпня, артисти підготували багато різноманітних номерів серед них були і пісні, і танці. Голубівский будинок культури-філія відбувся урочистим встановленням прапора і святковою дискотекою для жителів села. Також встановлення Державних прапорів відбулося в усіх клубних закладах центру культури і дозвілля і були проведені святкові дискотеки. 

Поруч з цими визначними датами селище Зноб-Новгородське святкувало і свій день народження, тому з цієї нагоди подяками і подарунками від голови Зноб-Новгородської селищної ради були відмічені жителі селища, котрі прожили більше 90-та років, а виявилося таких сім жителів: Приходько Єфросінія Антонівна 97 років,  Маслюк Устинія Йосипівна  96 років, Бондаренко Олексій Григорович 93 роки, Юрченко Марія Матвіївна 92 роки, Данечкіна Олександра Афанасіївна  92 роки, Загородня Варвара Степанівна 91 рік, Помогаєва Ольга Семенівна 90 років.  Молоді подружжя, які побралися в селищі, а саме: Сенченко Євген Олександрович і Павленко Тетяна Олександрівна, Скиба Сергій Володимирович і Лазуткіна Наталія Григорівна, Базиль Василь Миколайович і Сащенко Ганна Олександрівна, а також щасливі батьки у яких  народилися довгоочікувані, улюблені діточки - Мурашко Дар’я, Гасич Артем, Муренко Дарина, Горбачов Кирило, Базиль Карина.

Свята проходили у дружній, невимушеній атмосфері, глядачі радісно аплодували самодіяльним артистам, а ті в свою чергу старанно співали, танцювали, показували сценки і віддавали свої натхнення і талант вдячним глядачам!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь