A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ІВАН БОРШОШ: ПРОВЕСТИ НА СУМЩИНІ ВІЙСЬКОВІ ЗБОРИ БРИГАДИ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ НА ВИСОКОМУ РІВНІ – ДЛЯ НАС СПРАВА ЧЕСТІ

Дата: 20.09.2018 08:18
Кількість переглядів: 666

Заступник голови облдержадміністрації нагадав,  що з 28 вересня по 7 жовтня цього року на Сумщині будуть проведені широкомасштабні навчання з територіальної оборони. Разом із резервістами та професійними військовими пліч-о-пліч навчатимуться військової справи і представники влади всіх рівнів

«За час існування незалежної України таких масових навчань на Сумщині ще не відбувалося, – говорив Іван БОРШОШ. – Безумовно, це великий виклик для нас, і провести на Сумщині військові збори бригади територіальної оборони на високому рівні – справа честі».

Начальник управління взаємодії із правоохоронними органами та оборонної роботи Віталій ТИМОШЕНКО розповів про головні аспекти проведення навчань.

За його словами, «партизани» та «партизанки» Сумщини запрошуються, з відривом від виробництва, спробувати себе в стрільбі, вивчити будову та використання гранат, а також пройти цікаву та корисну інженерну та медичну підготовку. При цьому є можливість отримати чергове військове звання.

Крім того, призвані на збори забезпечуються матеріальними засобами, військовим одягом та харчуванням, отримують добові та грошові виплати в залежності від військового звання.

За призваними на збори військовозобов'язаними на весь період зборів та резервістами на весь час виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до місця їх проведення і назад, зберігаються місце роботи, а також займана посада та середня заробітна плата на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування і форм власності.

Резервістам на весь час виконання ними обов’язків служби у військовому резерві здійснюються грошові виплати із розрахунку до двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Військовозобов'язаним, які на день призову на збори не працюють, на весь період зборів та резервістам з числа непрацюючих на весь термін виконання ними обов'язків служби у військовому резерві, включаючи час проїзду до військової частини і назад, виплачується грошове забезпечення в розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Суми виплат, що отримує особисто кожен учасник зборів та порядок їх виплат можна дізнатися у найближчому військовому комісаріаті.

«Основною метою навчань є відновлення та вдосконалення навичок з володіння зброєю, здійснення підготовки взводів до виконання бойових завдань за призначенням, визначення реальності спланованих заходів, – говорив Віталій Тимошенко. – Тому, всі особи від 18 до 60 років, які за станом здоров’я придатні або обмежено придатні до військової служби мають можливість втілити в життя цікаву та насичену програму, спробувати себе у військовій справі, відновити свої бойові та тактичні навички».


Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь