A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

2.3. Освіта

Дата: 20.09.2018 17:29
Кількість переглядів: 1111

Мережа навчальних закладів в цілому відповідає освітнім потребам населення Зноб-Новгородської ОТГ і сформована у відповідності з демографічною ситуацією.

Погіршення демографічної ситуації вплинуло на зменшення чисельності учнів в освітніх закладах, що привело до закриття та трансформації деяких шкіл на території ОТГ. В 2017 році було закрито 2 навчальних заклади Нововасилівський НВК «ЗОШ I ст. ДНЗ» навчалось 5 дітей та Мефодівський НВК «ЗОШ Iст.-ДНЗ» - навчалось 9 дітей.

В громаді функціонує 6 навчально-виховних комплексів, до складу яких входять загальноосвітні школи та дошкільні заклади, які виконують своє основне завдання – надання освітніх послуг. В цих закладах навчається 417 учнів та 154 дошкільнят (100% охоплення дошкільною освітою дітей 5-річного віку). Освітню діяльність в закладах загальної середньої освіти забезпечують 92 педагогічних працівники, з яких 7 сумісників та 8 пенсіонерів. Згідно оцінки громади, на даний час, проблем з нестачею кадрів в освітніх закладах немає.

В додатку Е наведено мережу функціонування навчальних закладів Зноб-Новгородської ОТГ.

Середня наповнюваність класів складає 7,3 учня. Планове утримання одного учня у 2018 році – 35,0 тис. грн.

На мал. 2.5. наведено завантаженість вчителів (станом на 01.01.2018 р.) Зноб-Новгородської селищної ОТГ після оптимізації освітніх закладів.

 

Фото без опису

Мал. 2.5. Завантаженість вчителів (станом на 01.01.2018 р.) Зноб-Новгородської ОТГ оптимізації освітніх закладів

Найбільше завантаження в Зноб-Новгородській ЗЛШ – майже 10 учнів, що пояснюється більшою кількістю учнів. В решті сільських радах завантаженість в межах 3 учнів на 1 вчителя.

Для учнів в школах створені належні умови для навчання: організовано безкоштовне гаряче харчування учнів початкових класів (100%), дітей пільгових категорій 5-11 класів (100%).

В громаді функціонує програма «Шкільний автобус» (4 автобуси), що дозволяє забезпечити підвезення учнів.

Рівень комп’ютеризації шкіл становить 82%. До мережі Інтернет підключено 6 навчальних закладів, що становить 100% до потреби. У закладах загальної середньої освіти кабінети природничо-математичних дисциплін обладнано на 30% від потреби.

На території Зноб-Новгородської ОТГ функціонує ДПТНЗ «Зноб-Новгородський професійний аграрний ліцей», який здійснює підготовку фахівців для лісового господарства, торгівлі та водіїв. До складу матеріально-технічної бази ліцею входить: учбовий корпус на 460 місць, громадсько-побутовий корпус в якому розміщена їдальня на 120 посадочних місць, спортивний та тренажерний зали, клуб, гуртожиток на 360  місць. В розпорядженні ліцею знаходиться в постійному користуванні 309 га землі, які обробляються та на ній вирощуються зернові культури та овочі. Станом на 01.01.2018 р. в ліцеї навчалось 119 учнів, забезпечують учбовий процес 63 працівника.

Рівень надання освітніх послуг задовольняє більшість мешканців громади (87%), робота дошкільних установ відповідає потребам населення (95% мешканців оцінюють її позитивно).

Для забезпечення більш якісного надання освітніх послуг необхідним є зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази громади.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь