A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

НУШ В ДІЇ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  1 КЛАСІВ ЗЗСО  ЗНОБ-НОВГОРОДСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 25.09.2018 16:10
Кількість переглядів: 943

        Фото без описуОсвіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації, економічного добробуту, запорукою розвитку суспільства та держави.

        НУШ упевнено стартувала в ЗЗСО України. Та реформування освіти знаходить своє відображення  не тільки в документальній базі, а й матеріально-технічній забезпеченості.

       Особливістю НУШ є, поміж іншого, організація такого освітнього середовища, що сприятиме вільному розвитку творчої особистості дитини. З цією метою змінюються просторово-предметне оточення, програми та засоби навчання. У Новій українській школі  зростає частка проектної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі. Відповідно урізноманітнюються варіанти організації навчального простору в класі. Крім класичних варіантів, використовуються новітні, наприклад: мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи.

     Так  залишки освітньої субвенції та  кошти, виділені Зноб-Новгородською селищною радою, були направлені на придбання нового освітнього середовища: дидактичного матеріалу, меблів, учительських робочих місць, інтерактивних комплексів.

А так як освітнє середовище  у форматі НУШ – це відкритий простір для апробації та втілення педагогічних технологій, реалізації науково-практичних технологій, ІТ-проектів, то кожен учитель, що викладає в 1 класі в 2018-2019 н.р., проявив свою творчість у підготовці навчальних кабінетів для учнів 1 класів. Від рівня планування і дизайну освітнього  простору класу залежить міра впливу на розвиток дитини та мотивації її до навчання. Освітній простір НУШ не обмежується питаннями ергономіки. Тому в навчальних кабінетах для 1 класів з’явилися не тільки нові меблі, дидактичний матеріал, інтерактивні комплекси та робочі місця для вчителів, а й такі осередки:

  • осередок навчально-пізнавальної діяльності з відповідними меблями;
  • змінні тематичні осередки, в яких розміщуються дошки/стенди тощо;
  • осередок для гри, оснащений настільними іграми, інвентарем для рухливих ігор;
  • осередок художньо-творчої діяльності з поличками для зберігання приладдя та стендом для змінної виставки дитячих робіт;
  • куточок живої природи;
  • осередок відпочинку з килимом для сидіння та гри, стільцями, подушками з м’яким покриттям;
  • дитяча класна бібліотечка;
  • осередок учителя, оснащений столом, стільцем, комп’ютером, полицями/ящиками, шафами для зберігання дидактичного матеріалу тощо.

   Учителями 1 класів освітній простір організовано саме таким чином, щоб педагог міг спостерігати  за діяльністю дітей у всіх осередках, щоб діти мали можливість безпечно переміщуватися і мати місце для зберігання особистих речей.

    Докладено багато зусиль із боку відділу освіти, молоді та спорту, педагогів та  Зноб-Новгородської селищної ради, щоб на відповідному рівні здійснювалося реформування освіти з метою всебічного розвитку дитини як особистості та найвищої цінності суспільства, її талантів, інтелектуальних, творчих і фізичних здібностей, формування цінностей і необхідних для успішної самореалізації компетентностей, виховання відповідальних громадян, які здатні до свідомого суспільного вибору та спрямування своєї діяльності на користь іншим людям і суспільству, збагачення на цій основі інтелектуального, економічного, творчого, культурного потенціалу Українського народу, підвищення освітнього рівня громадян задля забезпечення сталого розвитку України та її європейського вибору.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь