A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ОСТАННІЙ ЖИТЕЛЬ СЕЛА КРАСНОЯРСЬКЕ....

Дата: 28.09.2018 14:52
Кількість переглядів: 958

25 вересня 2018 року заступники селищного голови та начальник КЗ «Зноб-Новгородський центр соціальних послуг» відвідали останнього жителя села Красноярське Ляхова Павла Івановича.

 

 Село Красноярське  Середино-Будського  району  Сумської області було засновано в середині 20-их років минулого століття селянами села Очкине, які відчували нестачу в орних землях у себе в селі. Воно швидко розросталося і до кінця 1926 налічувало 55 дворів, в яких проживало 273 жителя.

 

У роки Німецько-радянської війни німецькі окупанти спалили в Красноярському 57 дворів і розстріляли п’ять мирних жителів. Однак у 1950-их роках село було відновлено. В ньому були побудовані ферма для відгодівлі телят, магазин, клуб, бібліотека і початкова школа, яка діяла до 1969 року.

 

Починаючи з 70-их років минулого століття, кількість дворів і чисельність населення в Красноярському почала знижуватися, а село приходити в запустіння. Станом на  1 січня 2008 року в ньому залишалося всього дев’ять жителів, а на сьогоднішній день там мешкає всього один.

 

Павло Іванович народився 5 липня 1939 р. в с. Красноярське. З сімнадцяти років працював на шахті № 32 у Донецьку. У 1987 р. повернувся до рідного краю, де спочатку працював слюсарем у колгоспі «Красний май», а потім лісником Середино-Будського держлісгоспу в с. Очкине до самої пенсії.

 

На даний час до Павла Івановича прикріплений соціальний робітник КЗ «Зноб-Новгородський центр соціальних послуг» – Лященко Ніна Василівна, яка тричі на тиждень доставляє харчові продукти, медикаменти, промислові товари та прибирає житло.

Керівництво Зноб-Новгородської селищної ради, піклуючись про його здоров’я неодноразово пропонувало переїхати в більш пристосоване житло в с. Очкине чи в хоспіс, де він буде мати можливість отримувати якісну медичну допомогу і спілкування з іншими людьми.

Однак Павло Іванович заявляє, що бажає жити в батьківському будинку і нікуди не хоче їхати.

Ми бажаємо йому міцного здоров’я і віримо, що с. Красноярське буде жити зі своїм останнім жителем ще довгі роки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь