A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР РОЗПОЧАВ РОБОТУ

Дата: 11.10.2018 09:02
Кількість переглядів: 646

Курс України на європейську інтеграцію вимагає  впровадження міжнародних підходів до навчання дітей з особливими освітніми потребами, які б базувались на засадах рівних можливостей та доступу до якісної освіти

На цьому було наголошено під час наради при голові райдержадміністрації Ірині ЗАПЛАТКІНІЙ

За словами директора центру Микити САВИЦЬКОГО, значну увагу фахівці Центру приділятимуть консультуванню батьків дітей з особливими освітніми потребами та наданню психологічної допомоги у формуванні позитивної мотивації щодо розвитку таких дітей. 

«Фахівці, які працюють у центрі завжди прийдуть на допомогу батькам та дітлахам, які її потребують», - наголосив   Микита Савицький. Також під час наради було зазначено, що на даний час  розглядається можливість підвозу дітей, які проживають на території Зноб-Новгородської об’єднаної територіальної громади до центру та виїзд фахівців  для роботи безпосередньо  на місті.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Михайло СНІТКО зазначив, що у найближчий час буде укладений договір про співпрацю  між інклюзивно-ресурсний центр Середино-Будського району та  Дружбинською ОТГ Ямпільського району.

За підсумками наради керівництвом району було надане доручення відділу оствіти  райдержадміністрації та відділу освіти Зноб-Новгородської ОТГ розробити механізм охоплення  дітей по Зноб-Новгородській селищній раді послугами інклюзивного центру та прорахувати частину селищної ради  у фінансуванні установи в залежності від кількості дітей, які підлягають супроводу спеціалістами центру. 

«Дуже важко жити та вчитися дітям з такими проблемами, тому створення ресурсного центру повинно стати одним із перших кроків у напрямку забезпечення комфортного проживання, доступу до освіти та медицини дітям, які мають особливі потреби в цьому плані, а робота його повинна бути ефективною та якісною», підбила підсумки наради Ірина Заплаткіна. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь