A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

В’ЯЧЕСЛАВ КИРИЛЕНКО ПРОВІВ ЗАСІДАННЯ МІЖВІДОМЧОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ

Дата: 18.10.2018 09:05
Кількість переглядів: 604

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко провів засідання міжвідомчої комісії з питань національно-патріотичного виховання, присвячене практиці впровадження національно-патріотичного виховання дітей та молоді в системі освіти. Захід відбувся у Національному музеї  історії України в Києві.

«Освіта є ключовою в питанні національно-патріотичного виховання.  Освітній процес, в якому дитина перебуває від дошкілля, враховуючи базову школу, позашкільну освіту і аж  до вищої освіти має передбачати національний  складник патріотичного виховання. Якщо в освітньому процесі не буде закладатися важливе  для  національної ідентичності країни виховання, то ніякими окремими програмами ми це не виправимо», -  наголосив Віце-прем’єр-міністр під час засідання міжвідомчої комісії.  

Зі станом впровадження національно-патріотичного виховання в системі освіти ознайомили Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та представники Міністерства молоді  та спорту.

Учасники засідання також обговорили  підвищення ефективності реалізації Стратегії національного-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України від 13.10.2015 № 580.

За результатами засідання Міжвідомчої комісії  будуть напрацьовані урядові рішення, спрямовані на подальший розвиток системи національно-патріотичного виховання.

Додамо, сьогодні за поданнями  Віце-прем’єр-міністра В’ячеслава Кириленка і Міністра освіти і науки Лілії Гриневич  Уряд  ухвалив нове положення про військово-патріотичну гру «Джура», воно передбачає належну  міжвідомчу взаємодію, що дасть можливість зробити гру цікавішою для  дітей,  мінімізувати формальний підхід.

Як відомо, Міжвідомча комісія з питань національно-патріотичного виховання, утворена згідно з постановою Кабінету Міністрів України  у 2015 р. У складі комісії -  представники  громадських патріотичних організацій України, представники Міністерства освіти і науки,  Міністерства молоді та спорту, Міністерства інформаційної політики, Міністерства культури, Міністерства фінансів, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій,  Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, СБУ, народні депутати, представники  Українського інституту національної пам’яті. 

https://www.kmu.gov.ua/ua/news/vyacheslav-kirilenko-proviv-zasidannya-mizhvidomchoyi-komisiyi-z-pitan-nacionalno-patriotichnogo-vihovannya

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь