A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: ПРИКРО, КОЛИ ОСТАННІМ АРГУМЕНТОМ У БАТЬКІВСЬКІЙ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ СТАЄ ЧАЙНИК

Дата: 24.10.2018 08:46
Кількість переглядів: 550

Юстиція Сумщини продовжує роботу по захисту прав дітей на вчасне отримання аліментів. З початку року на користь дітей Сумщини стягнуто майже 99 мільйонів гривень.

Маючи дієві засоби впливу на батьків-боржників, прописані в законі #ЧужихДітейНеБуває, державні виконавці тримають на контролі кожну ситуацію.

Мешканець Кролевецького району, маючи заборгованість зі сплати аліментів на утримання крихітної донечки та дружини до досягнення дитиною трирічного віку, після зустрічі з представниками органів юстиції одразу сплатив 17 тисяч гривень аліментного боргу.

В Ямпільському районі батько частково погашав заборгованість, вважаючи, що копієчних сум аліментів достатньо для навчання сина. Проте заборгованість наростала. Державним виконавцем було винесено чотири обмежувальні постанови, складено протокол про адміністративне правопорушення та описано майно, в тому числі й мобільний телефон та навіть електричний чайник. І тільки це переконало батька погасити борг по аліментам перед сином у розмірі майже 22 тисячі гривень. Окрім того, ним було сплачено штрафні санкції, застосовані до нього за несплату аліментів більше року, у розмірі 20 % від суми заборгованості та 10 % виконавчого збору.

Завдяки ініційованим Міністерством юстиції змінам до закону #ЧужихДітейНеБуває, юстиція Сумщини переконує батьків не принижувати себе постановами, протоколами про адміністративне правопорушення та описом майна для необхідної участі у вихованні своїх дітей.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь