-
-

ВІДЗНАЧИЛИ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ТА АМАТОРІВ НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА

Дата: 09.11.2018 15:05
Кількість переглядів: 1042

Щорічно 9 листопада, починаючи з 2014 року, в Україні відзначається Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва.

Спочатку це свято було встановлено в березні 2000 року Указом Президента України № 484/2000 під назвою «Всеукраїнський день працівників культури і аматорів народного мистецтва» і  відзначався 23 березня.

Потім, у 2011 році, був перенесений на третю неділю травня, а Указом Президента N 717/2013 від 30 грудня 2013 року святкування було встановлене на 9 листопада, щоб відзначати його спільно з Днем української писемності та мови.

Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва був заснований з метою відзначення вагомого внеску працівників культури і любителів у відродженні української національної культури, розвитку народної творчості, активній культурно-просвітницькій діяльності.

9 листопада в залі засідань селищної ради відбувся урочистий захід на честь святкування Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

«Українське суспільство усвідомлює, наскільки вагомою є місія працівників культури, аматорів народного мистецтва, адже ваша діяльність забезпечує духовне буття людей, сприяє об'єднанню нації, формуванню національної пам'яті й ідентичності.

Наша культура додає нам сил сьогодні, коли Україна героїчно долає виклики і загрози, утверджує незалежність та суверенітет, відстоює честь і гідність. Переконаний, що українська культура конкурентоспроможна, здатна задавати тон інтелектуальному та духовному життю країни.

Всім працівникам культури, майстрам народної творчості та аматорам сцени бажаємо здоров’я, невичерпної енергії, творчого натхнення, нових мистецьких перемог, успішної реалізації творчих ініціатив і нових культурних проектів», зазначив у своєму вітальному слові заступник голови Олег НЕСМАШНИЙ.

За професійну майстерність, вагомий внесок у розвиток та збереження культурно-мистецьких традицій та з нагоди святкування  Всеукраїнського дня працівників культури та  аматорського мистецтва кращим працівникам у галузі культури заступники голови селищної ради вручили почесні грамоти від районної державної адміністрації, районної ради та голови селищної ради.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь