A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ВІДБУЛОСЯ ПЕРШЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ СЕРЕДИНО-БУДСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 30.11.2018 14:03
Кількість переглядів: 588

Проведено установче засідання Ради регіонального розвитку при Середино-Будській районній державній адміністрації

Запровадження освітньої реформи стало  ключовим питанням на першому засіданні Ради регіонального розвитку Серединобудщини, що говорить про важливість цієї реформи для розвитку району.

«Впровадження реформи загальної середньої освіти «Нова українська школа - це приклад позитивних змін для нашої країни», - сказала голова райдержадміністрації Ірина ЗАПЛАТКІНА на початку засідання ради.

    За інформацією головного спеціаліста відділу освіти Середино-Будської районної державної адміністрації Вікторії ПРОЩЕНКО, для роботи в умовах Нової української школи підготовлено 10 педагогічних працівників із числа вчителів початкових класів, що становить 100%, та 6 учителів іноземної мови, які викладають у перших класах закладів загальної середньої освіти у 2018/2019 навчальному році, що становить 100%. З жовтня 2018 року розпочато підготовку 6 вчителів початкових класів – це 100% від потреби, які будуть викладати в перших класах у 2019/2020 навчальному році та 1 заступника директора з навчально-виховної роботи початкових класів. Наразі триває друга навчальна сесія. Забезпеченість підручниками учнів перших класів закладів освіти району становить 100%. Першочерговим завданням щодо впровадження реформи освіти є облаштування кабінетів перших класів. На зазначені цілі було виділено субвенцію з державного бюджету в місцевий бюджет в сумі 335 776 тис. грн., з місцевого бюджету – виділено 37 300 грн., залучено коштів з бюджетів сільських рад (Старогутська сільська рада) – 52 550 грн., використано залишок освітньої субвенції минулого року – 700 000 грн. Усього станом на 25.11.2018 для забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» з усіх рівнів бюджетів виділено й освоєно 1 125  626 гривень, або 100% від запланованого.             Здійснено закупівлю: дидактичних матеріалів та спортивного обладнання на суму 395 996 гривень; сучасних меблів  – 290 800 гривень; комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів на суму 438 446 гривень. На цей час роботу з облаштування кабінетів перших класів завершено. Станом на 25.11.2018 заклади загальної середньої освіти району забезпечено інтерактивними проекторами, багатофункціональними пристроями на 89% (8 класів з 9), ламінаторами на 22% (у 2 класах з 9), комплектами меблів для учнів на 100% та вчителів на 89%, дидактичними матеріалами на 89%.

     Також говорили про впровадження інклюзивної освіти в районі у 2018 році. «Функціонування інклюзивно-ресурсного центру на території району дало нові робочі місця, що на мою думку є дуже позитивним моментом», - зазначила Ірина ЗАПЛАТКІНА.

Вікторії ПРОЩЕНКО також зазначила, що важливим напрямком концепції Нової української школи є впровадження інклюзивного навчання. З цією метою на 2019-2020 навчальний рік заплановано введення в опорних закладах освіти інклюзивної форми навчання (у двох 5-х класах). Для відкриття інклюзивних класів у 2019-2020 н.р. здійснюватиметься підготовка асистентів вчителів з числа педагогічних працівників. З метою розвитку інклюзивного освітнього середовища в районі створено  інклюзивно-ресурсний центр. Укладено договір про співпрацю з надання освітніх послуг з Дружбівською та Зноб-Новгородською ОТГ. Розроблено графік виїздів до зазначених ОТГ (2 рази на місяць у кожну ОТГ). Наразі послугами фахівців центру охоплено 111 дітей з особливими освітніми потребами з урахуванням ОТГ. Зокрема, комплексну оцінку пройшли 39 дітей, консультативну допомогу надано батькам 63 дітей, корекційною роботою охоплено 9 дітей.

Джерело: http://sbd.sm.gov.ua/index.php/uk/2-uncategorised/5473-vidbulosya-pershe-zasidannya-radi-regionalnogo-rozvitku-seredino-budskogo-rajonu

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь