A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ПЕДАГОГІКА ПАРТНЕРСТВА - КЛЮЧОВИЙ КОМПОНЕНТ У РОБОТІ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО КОМПЛЕКСУ

Дата: 03.12.2018 14:18
Кількість переглядів: 2106

                                     Якщо вчитель став другом дитини,

                                              якщо ця дружба осяяна благородним

                                                        захопленням, поривом до чогось світлого,

                                           розумного, у серці дитини ніколи

не з’явиться зло.

 

  Василь Сухомлинський

 

 

30 листопада 2018 року  на базі Журавського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» відбувся семінар директорів та практичних психологів ЗЗСО. 

 

Роботу семінару розпочала методист відділу освіти, молоді та спорту Т. КОНОВЕЦЬ, яка ознайомила присутніх з темою та метою відвідування навчально-виховного комплексу. Вона надала методичні рекомендації щодо ведення документації  в дошкільному навчальному закладі в системі функціонування «НВК - ДНЗ». Також у своїй розповіді підкреслила важливість педагогіки партнерства між усіма учасниками освітнього процесу : родина, діти, педагоги, державні установи. Доповідь супроводжувалась показом презентації «Педагогіка партнерства – ключовий компонент формули Нової школи».

 

Далі роботу семінару продовжив директор Журавського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» М. ЧУХНО з доповіддю  «Управління ДНЗ у системі функціонування «НВК - ДНЗ». Функція контролю». Свою розповідь розпочав із ознайомлення гостей зі своїм навчальним закладом, яка супроводжувалась презентацією. Фото слайдів засвідчували зміст роботи НВК та професійну компетентність педагогічного колективу. Доповідь  Миколи Миколайовича  супроводжувалась схематичним конспектом у вигляді презентації. На завершення  з присутніми  було роздано міні-тест «Чи готові Ви до управління закладом освіти, що працює в режимі розвитку?».

 

Продовжила роботу практичний психолог закладу Т. ОВЧАРЕНКО. Заняття-тренінг вона розпочала з притчі про важливість уміти співчувати та співпереживати. Умови та правила проведення психологічних вправ демонструвались слайдами презентації. Проведені вправи розкривали можливості вчителя для налагодження партнерських відносин з учнями та колегами.

 

Заключною частиною семінару став загальношкільний виховний захід «Ворожіння на Катерини», у якому брали участь і учні , і педагоги. Факти, обряди з історії свята були тісно переплетені  поезією, танцями та піснями. Творчий тандем учнів та педагогів приніс величезне задоволення всім учасникам семінару.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь