A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ПРОТОКОЛ №1 ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ФОРМУВАННЯ ПРОЕКТУ СЕЛИЩНОГО БЮДЖЕТУ НА 2019 РІК

Дата: 04.12.2018 09:55
Кількість переглядів: 1551

                                                                                                             

                                                 Протокол №1 

 засідання робочої групи  з питань формування проекту селищного  

                                            бюджету на 2019 рік   

                      

смт.Зноб-Новгородське                                    30 листопада 2018 року    

                 

Головує:

Сотніков Л.О. – начальник фінансового відділу виконавчого комітету Зноб-                  Новгородської селищної ради, заступник  голови робочої групи

 

Присутні (9 чоловік) :

Жоров М.М. - заступник селищного  голови з питань діяльності виконавчих органів ради, голова комісії;

Мирошник О.В. - головний спеціаліст фінансового відділу, секретар робочої групи;

Несмашний О.В., депутат селищної ради, голова постійної комісії селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку;

         Буднік Є.М., депутат селищної ради;

         Мацуйова Т.Є., начальник земельно-екологічного відділу;

         Шаповалова О.І., начальник відділу з юридичних питань та державної реєстрації;

          Хомінич О.С., провідний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій;

         Тітенко О.Д., начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності – головний бухгалтер;

         Андрущенко М.Д., начальник відділу освіти, молоді та спорту   

                      

Відсутні : (5 чоловік)

Лазуткін О.В., Колгунов В.П., Биховець П.М., Астапов О.Є., Шупік С.О.

 

 

 

 

                                          Порядок денний:

1. Про виконання розпорядження селищного голови від 19.09.2018 № 44-ОД  «Про заходи щодо забезпечення складання проекту селищного бюджету на 2019 рік та прогнозу селищного бюджету на 2020-2021 роки».

2. Особливості формування селищного бюджету по доходам та видаткам  на 2019 рік.

Начальник фінансового відділу Сотніков Л.О. доповів, що процедура  формування бюджету на наступний  рік визначена  ст.75, 76 Бюджетного кодексу України, а також розпорядженням голови селищної ради № 44-ОД від 19 вересня 2018 року «Про заходи щодо забезпечення складання проекту селищного бюджету на 2019 рік та прогнозу селищного бюджету на 2020-2021 роки». Розпорядженням селищного голови №45-ОД від 19 вересня 2018 року утворено робочу групу до складу якої входять головні розпорядники, голови постійних комісій селищної ради, начальники відділів. Завданням робочої групи є формування дохідної та видаткової частини селищного бюджету на наступний рік та 2020-2021 роки.

Графік засідання робочої групи публікується на офіційному сайті селищної ради. Інформація про підсумки засідань робочої групи також буде висвітлюватись на сайті.

Схвалити проект бюджету на 2019 рік та затвердити його селищною радою необхідно до 25 грудня поточного року, як передбачено ст.77  Бюджетного кодексу України.

Фінансовим відділом була розроблена інструкція з підготовки бюджетних запитів за програмно-цільовим методом головними  розпорядниками бюджетних коштів до проекту  бюджету  Зноб-Новгородської селищної ради (наказ №25-ОД від 20.09.2018троку). Форми бюджетних запитів та інструкція доведені до головних розпорядників.

 З головними розпорядниками проведено семінар-навчання стосовно правильності складання та заповнення бюджетних запитів, доведені основні напрямки бюджетної політики.  

        На даний час фінансовим відділом проаналізовані отримані від головних розпорядників розрахунки потреби коштів по загальному та спеціальному фондах.

Головні розпорядники бюджетних коштів надали до відділу фінансів селищної ради попередні розрахунки прогнозу власних надходжень бюджетних установ на 2019 рік. Розрахунки складені на підставі вартості та кількості платних послуг відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ». При плануванні доходної частини спеціального фонду враховано очікувані надходження коштів бюджетних установ за 2018 рік  - 514,0 тис. грн., при річному плані – 504,8 тис.грн. (101,8% виконання).   Прогнозна сума надходжень на наступний рік – 521,18 тис. грн., збільшення на 3,2% до очікуваного обсягу на поточний рік.

Напрями використання власних надходжень заплановано у відповідності до п. 4 ст. 13 Бюджетного кодексу України.

По дохідній частині загального фонду планується зростання доходів на 5,7% в порівнянні з  2018 роком (очікувані надходження 2018 року – 17 748,6 тис. грн., план 2019 року – 18 745,2 тис. грн.). Основними бюджетоутворюючими джерелами селищного бюджету є «Податок і збір на доходи фізичних осіб» - 7 952,1 тис. грн.,(42,4% в загальній сумі надходжень) та «Податок на майно» - 7 685, 4 тис. грн.(41% в загальній сумі надходжень)

  За обрахунками, прогнозний  обсяг доходів з урахуванням трансфертів у 2019 році  складе  36 606,2 тис. грн., а  потреба в коштах на здійснення видатків 35 884,1тис.грн.

          Обсяг освітньої субвенції на 2019 рік визначено на основі формули виходячи з розрахункової кількості ставок педагогічних працівників, визначеної на підставі навчального навантаження та нормативної наповнюваності класів, а також середньої заробітної плати вчителя і складає 10 493,9 тис. грн..

Як і у 2018 році, у наступному бюджетному періоді кошти освітньої субвенції спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів (доведена сума не забезпечує в повному обсязі видатки по галузі «Освіта»)

Обсяг медичної субвенції на 2019 рік  – 3 155,6 тис. грн., який враховує видатки на надання вторинної медичної допомоги населенню.

Загальний обсяг медичної субвенції не враховує видатки на надання первинної медичної допомоги. У зв’язку з реформуванням медичної галузі, а саме створення комунального некомерційного підприємства  «Зноб-Новгородська АЗПСМ» видатки на надання первинної медичної допомоги будуть фінансуватися через Національну службу здоров’я України .

Як і в поточному році, видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв по закладах охорони здоров’я здійснюватимуться за рахунок  власних коштів селищної ради та  додаткової дотації з державного бюджету.  

В першу чергу в бюджеті на 2019 рік будуть передбачатись видатки по захищеним статтям :

  1. Заробітна плата з нарахуваннями – 29 118, 2 тис. грн.;
  2. Оплата комунальних послуг та енергоносії – 1 560, 9 тис. грн.;
  3. Продукти харчування – 668,0 тис. грн.;
  4. Інші виплати населенню (допомога на лікування – 150,0 тис. грн., допомога дітям - сиротам – 34,5 тис. грн., придбання путівок – 50,0 тис. грн., відшкодування лікарських засобів – 52,2 тис. грн.) – 286, 8 тис. грн.
  5. Міжбюджетні трансферти  – 3 538, 2 тис. грн.

 

 

 

 

Вирішили:  

Головному розпоряднику доопрацювати потребу в бюджетних асигнуваннях на 2019 рік по закладах охорони здоров’я та доцільність включення їх до проекту кошторису.

      Фінансовому відділу підготувати проект бюджету селищної ради, з подальшим оприлюдненням на офіційному сайті.

 

 

Начальник відділу фінансів,

заступник голови робочої групи                               Л.О.Сотніков

 

 

Секретар робочої групи                                              О.В.Мирошник

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь