A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ: УЧНЯМ ПРО ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ ЩОДО НАСИЛЬСТВА

Дата: 21.01.2019 08:08
Кількість переглядів: 428

Фахівці юстиції, в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО, провели тематичній урок «Стоп насильство» для учнів Сумського вищого професійного училища будівництва та дизайну. Під час заходу присутні були проінформовані про зміни Кримінального кодексу України щодо домашнього насильства, які днями набули чинності.

Так, в ході тематичного уроку молодь дізналася, що відтепер під домашнім насильством розуміється будь-яка дія фізичного, психологічного або економічного насильства, а також погрози вчинення таких дій. Постраждалими визначаються особи, незалежно від того, чи проживають вони спільно зі своїм кривдником, чи ні. Крім того, постраждалою дитиною визначається не лише та, яка зазнала домашнього насильства, а й свідок (очевидець) такої неправомірної дії.

Примітно, що зустріч спеціалістів юстиції з учнями пройшла в формі обговорювань, під час яких підлітки зацікавлено задавали представникам установи питання стосовно зазначеної теми.

Одним із головних питань, яке підіймалося на зустрічі, стало повідомлення про насильство. Детально обговорили куди потрібно звертатися у разі будь-якого прояву жорстокості (до поліції, виконавчих комітетів сільських і селищних рад, органів опіки та піклування, навчальних закладів, установ охорони здоров’я) та записали номер Національної «гарячої» лінії із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації – 116 123, що діє цілодобово та безкоштовно в межах України.

Юстиція – відкрита для людей!

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь