A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

100 РОКІВ ТОМУ ВИПУСТИЛИ ПЕРШІ ПОШТОВІ МАРКИ В УКРАЇНІ

Дата: 28.01.2019 14:22
Кількість переглядів: 574

     В історії філателії перша марка відома під назвою «чорний пенні», оскільки вона мала номінал саме в 1 пенні і була надрукована чорною фарбою. Також на марці був водяний знак у вигляді малої корони та портрет королеви Великої  Британії Вікторії.

     Перейнявши почин Англії, почали випускати поштові марки й інші країни.

     В Україні поштові марки вперше з'явилися в 1918 році, в часи Української Народної Республіки.  Творцями сюжетів поштових мініатюр були видатні графіки Георгій Нарбут і Антін Середа. На підставі закону Центральної Ради від 18 квітня 1918 року, замість зниклих з обігу розмінних монет, були випущені марки-гроші з номіналом від 10 до 50 шагів. Першу серію, названу «шагівковою», друкували на тонкому картоні з написом на звороті «Ходять нарівні з дзвінкою монетою».

      Із  цієї нагоди  протягом січня 2019 року в ЗЗСО Зноб-Новгородської селищної ради були проведені виховні заходи, бесіди, засідання круглого столу, загальношкільні лінійки та віртуальні подорожі, присвячені відзначенню 100-річчя випуску перших поштових марок України.

    Під час цих заходів  учні не тільки ще раз пригадали історію виникнення перших листів і поштових марок, а й із захопленням брали участь у вікторинах про  правила листування, переглядали зразки марок від давнини до сучасності, брали участь у конкурсі малюнків-проектів «Створення власної марки», складали вітальні листівки  рідним та друзям,  а наостанок написали листи самим собі у майбутнє, приклеївши до них заздалегідь підготовлені поштові марки.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь