A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

МЕМОРАНДУМИ, ЯКІ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ПОКРАЩЕННЯ СИТУАЦІЇ  ЗІ СПЛАТИ АЛІМЕНТІВ БОРЖНИКАМИ

Дата: 30.01.2019 15:01
Кількість переглядів: 535

Напередодні Мін'юст розпочав наступний етап кампанії зі стягнення заборгованості  зі сплати аліментів. Мова йде про підписання меморандумів щодо співробітництва з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці. Завдяки цим крокам з’являться нові інструменти для можливостей отримання офіційних доходів батьків, що в подальшому призведе до погашення аліментних боргів.

         Перший з підписаних меморандумів забезпечить обмін з Державною службою зайнятості інформацією щодо вакантних посад по всій Україні, що наразі актуально, адже на сьогодні понад 108 тисяч боржників не мають роботи і офіційно зареєстрованого майна.

«Таким чином боржник отримає пропозицію добровільно працевлаштуватися. Якщо ж неплатник таку пропозицію відхилить і, як наслідок, продовжить накопичувати аліментний борг, ми направлятимемо його на роботу через дієвий інструмент примусу – суспільно корисні роботи», - зазначає керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Другий меморандум, який підписано з Державною службою України з питань праці підходить до вирішення цієї проблеми з іншого боку.

Міністерство юстиції надаватиме інформацію про факти незаконного отримання коштів від роботодавців органам Держслужби з питань праці. Адже, від батьків по всій країні, які проживають з дітьми, систематично надходять скарги про те, що боржники працюють неофіційно і отримують зарплатню в конвертах. Даний меморандум спрямований саме на виявлення таких фактів з метою притягнення недобросовісних роботодавців до відповідальності.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь