-
-

ЩО ПОТРІБНО РОБИТИ НА ЧИСТИЙ ЧЕТВЕР: НАРОДНІ ТРАДИЦІЇ

Дата: 23.04.2019 11:15
Кількість переглядів: 754

Чистий четвер - це четвертий день Страсного тижня і завершальний четвер Великого посту 2019. Він є одним із головних підготовчих днів до святкування світлого Великодня. У 2019 році Чистий четвер випадає на 25 квітня.

Що потрібно робити в Чистий четвер: головні правила:

- Назва дня говорить сама за себе: Чистий четвер за прикметами - це день наведення чистоти і порядку в оселі, на ділянці, у справах, в одязі, речах, а також у думках і душі.

- З самого ранку Чистого четверга вмийтеся зі срібла, тобто занурте у воду якусь срібну штучку. У народі вірили, що в Чистий четвер обряди з водою та сріблом подарують красу і молодість шкіри.

- З давніх-давен у Чистий четвер були традиції купатися до сходу сонця у відкритому водоймищі - річці, озері, струмку. Якщо немає можливості вибратися на річку, то хоча б прийміть душ вдома. Це один із головних ритуалів дня. Вода у цей день наділялася особливою силою і цілющими властивостями, здатними примножити здоров'я на цілий рік.

- У домі займіться наведенням порядків і затійте генеральне прибирання в Чистий четвер. Що потрібно робити, щоб досягти чистоти і порядку? Розберіть і винесіть мотлох, протріть скрізь пил, поприбирайте, помийте, виперіть тощо.

- Прибравши дім, винесіть сміття, а брудну воду вилийте туди, де нічого не росте: на камені або на дорогу. Такі обряди на Чистий четвер допоможуть позбутися негативної енергії у вашому домі.

- Постарайтеся встигнути всі господарські справи у Чистий четвер. Важливо в жодному разі не залишати на Страсну п'ятницю невимитий посуд і не випрану білизну.

- Чистий четвер - день для приготування пасок, крашанок та інших страв на святковий великодній стіл. Тільки пам'ятайте, що іще триває Великий піст, а значить знімати пробу зі скоромної їжі поки не можна.

- Вважається, що у Чистий четвер замовляння на гроші не лише зберігають, але і примножують ваші капітали.

- Якщо ви хочете, щоб у вас весь рік були гроші, то протягом Чистого четверга тричі перерахуйте всю готівку вдома. Але дивіться, щоб вас ніхто не застав за цим заняттям.

https://kanalukraina.tv/ua/news/chto-nuzhno-delat-na-chistyy-chetverg-narodnye-tradicii

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь