A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЗАХОДИ ДО ДНЯ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

Дата: 26.04.2019 14:03
Кількість переглядів: 527

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 33 роки цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.
З метою вшанування подвигу ліквідаторів, розширення знань молоді про Чорнобильську трагедію, виховування почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України і були присвячені різноманітні заходи, які пройшли в бібліотеках-філіях комунального закладу «Зноб-Новгородська Публічна бібліотека». 
Бібліотекарі розповіли відвідувачам про чорний квітневий день, коли стався вибух, про подвиг людей, які ризикуючи собою першими прийняли на себе вогонь атомної катастрофи. Ознайомили з багатоманітною літературою на дану тематику.
Велике лихо спіткало нашу землю того далекого 1986 року. Чорнобильська аварія стала для всіх уроком, за який заплачено дорогою ціною. Урятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі.
Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їхні соціальні, економічні і побутові умови життя.
Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь