A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Зустріч мешканців з депутатом обласної ради, помічником народного депутата України Андрія Деркача -  Олегом Бояринцевим.

Дата: 12.06.2019 10:26
Кількість переглядів: 709

11 червня в приміщенні Зноб-Новгородського центру культури відбулася зустріч мешканців з депутатом обласної ради, помічником народного депутата України Андрія Деркача -  Олегом Бояринцевим, начальником Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Віталієм Моісеєнко  та головним спеціалістом Державної екологічної інспекції у Сумській області  В'ячеславом Лашиним.  На зустрічі було обговорено актуальне питання дотримання сільськогосподарськими підприємствами вимог застосування пестицидів та агрохімікатів.

 

Болюче питання для всього населення  -  дозволені до використання пестициди, агрохімікати,  дотримання санітарно-захисних зон до населених пунктів під час застосування отрутохімікатів. Жителі наголосили, що агропідприємство депутата Зноб-Новгородської селищної ради Володимира Клєцова, порушує правила обробки полів. Про проведення обприскувань мешканців не повідомляє, порушує температурні норми і бризкає навіть,  коли світить сонце і препарати випаровуються, і це просто біля будинків.

Голова селищної ради Петро Гончаров наголосив: «Керівництво громади докладає всіх зусиль у впливі на підприємство, щоб воно дотримувалось всіх вимог, передбачених для обробки полів. Адже проблема є, люди скаржаться на поганий стан здоров’я та інші негативні наслідки від обробки полів».

Для уникнення можливого негативного впливу агрохімікатів на людей, на зустрічі була написана колективна заява на ім’я голови Держпродспоживслужби В. Моісеєнка. Завдяки цьому зверненню в селищі Зноб-Новгородське буде проведено ряд дій: забір повітря, аналіз води на предмет порушення санітарних норм внесення отрутохімікатів.

Олег Бояринцев акцентував, що мета його візиту - допомогти жителям селища, покарати порушників і захистити населення всієї громади від недобросовісних агровиробників.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в Сумській області, Віталій Моісеєнко,  повідомив учасникам зустрічі про свою нетерпимість до порушників законодавства, які регулюють порядок внесення отрутохімікатів і  запевнив, що будуть вжиті  всі можливі заходи до встановлення законності.  



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь