-
-

Поділ земельної длянки – як розділити земельну ділянку в Україні

Дата: 24.07.2019 09:32
Кількість переглядів: 2253

Фото без опису   Що таке поділ земельної ділянки та для чого він проводиться?

  Поділ земельної ділянки може здійснюватись для різних цілей.У більшості випадків він необхідний тоді, коли необхідно продати , подарувати, обміняти не всю земельну ділянку, а лише її частини,  або коли земельна ділянка сформована необхідно виділити лише частину земельної ділянки. Поділ земельної ділянки може стати у нагоді і тоді, коли людина хоче залишити її у спадок декільком спадкоємцям. Поділ може проводитсь для земельних ділянок приватної,комунальної та державної власності.

Існує декілька правил для тих, хто планує поділити земельну ділянку:

1. Під час проведення поділу земельної длянки не можна змінити її цільове призначення. Процедуру зміни цілового призначення частини земельної діляянки можна розпочинати лише тоді, коли частка буде виділена у окрему земельну ділянку, яка буде зареєстрована у Державному земельному кадастр, а право власності на неї – у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

2. Поділ земельної длянки не припиняє дію обмежень у її використанні.Усі встановлені обмеження будуть поширюватись на новоутворені земельні ділянки, крім випадків, коли обмеження поширювалося  лише на частину земельної ділянки, яка в результаті поділу земельної ділянки не увійшла до сформованої нової земельної ділянки.

3. Поділ земельної  ділянки яка знаходиться в оренді, на правах емфітевзису, суперфіцію, передана у іпотеку то поділ земельної длянки буде можливим лише після отримання нотаріально засвідченої письмової згоди на цих осіб, після поділу земельної ділянки,усі договори користуванняя або застави мають бути переукладен.

4. Розмір і конфігурація земельної ділянки не повинні створювати перешкод для її використанням за цільовим призначенням.

Порядок поділу земельної ділянки

Крок 1. Необхідно перевірити, чи зареєстрована земельна ділянка у Державному земельному кадастрі  та чи зареєстровано право власності на неї у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Крок 2. Укласти договір із землевпорядною організацією на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Крок 3. Землевпорядна організація проводить топографо- геодезичні зйомки землі на місцевості та розробляє відповідну технічну документацію щодо поділу земельної ділянки.

Крок 4. Подання розробленої документації із землеустрою та заяви через ЦНАП- державному кадастровому реєстратору відповідного територіального відділу Держгеокадастру про державну реєстрацію земельних ділянок.

Крок 5. Протягом 14 днів подана заява розглядається кадастровим реєстратором, за результатом чого проводиться державна реєстрація земельних ділянок та надаються витяги із державного земельного кадастру на кожну ділянку і зазначенням кадастрового номеру.

Кадастровий номер земельної ділянки, яка була поділена, скасовується, а кожній новоутвореній  земельній ділянці буде присвоєний новий кадастровий номер.

Крок 6. Звернення до Реєстраційної служби за місцезнаходженням земельних ділянок або до нотаріуса із заявами про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

За результатами даних дій право власності буде зареєстровано, що буде підтверджено Свідоцтвами про право власності на кожну земельну ділянку і відповідними Витягами із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь