A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЗВІТ ГОЛОВИ ЗНОБ-НОВГОРОДСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ.

Дата: 05.08.2019 11:41
Кількість переглядів: 530

 

Фото без опису 3 серпня 2019 року об 1000 год. в приміщенні Зноб-Новгородського будинку культури відбувся звіт голови Зноб-Новгородської селищної ради, ПЕТРА ВАСИЛЬОВИЧА ГОНЧАРОВА, за І півріччя 2019 року.

Селищна рада є колегіальним органом, який представляє спільні інтереси об’єднаної територіальної громади. Тому все, що зроблено за звітний період, є результатом колективної роботи кожного депутата, виконавчого комітету, співпраці з керівництвом області та району.

Перш за все, ми прагнемо бути чесними, справедливими, відкритими до людей з їхніми проблемами, стояти на захисті їхніх прав і свобод, організовувати роботу селищної ради, таким чином, щоб депутати приймали найважливіші, найнеобхідніші рішення для забезпечення гідного рівня життя та розвитку ОТГ.

ЗВІТ

Протягом І півріччя 2019 року апаратом  Зноб-Новгородської селищної ради отримано та опрацьовано понад 1 500 звернення громадян. Із загальної кількості питань, які порушено у зверненнях громадян, найбільш актуальними є земельні питання, питання благоустрою населених пунктів, соціального захисту. Дані питання розглядалися на сесіях та засіданнях виконавчого комітету селищної ради в рамках чинного законодавства України. 14 звернень надійшло з Урядової «гарячої» лінії і 3 із Сумського обласного контактного центру, які розглянуто у відповідні терміни та надані відповіді. Працівниками апарату опрацьовано близько 800 документів, що надійшли з інших органів, спрямовано другим підприємствам, організаціям та установам понад 1200 документів.

  Відповідно до Закону України «Про нотаріат» за І півріччя 2019 року вчинено 218 нотаріальних дій.

        Також проводиться реєстрація актів цивільного стану. Так протягом І півріччя 2019 року зареєстровано 2 шлюби, складено 9 актових записів про народження та 40 актових записи про смерть.

Проведено 5 сесій і 5 засідань виконкомів на яких прийнято 215 і 37 рішень відповідно.

Відділом ЦНАП у поточному році вчинено понад 2500 реєстраційних дій. В бюджет громади відділ спрямував 92 тисячі гривен.

В поточному році ми мали закінчити справи, які почали раніше і працювати над  зміцненням інфраструктури громади та її соціально-економічним розвитком.

Ми плануємо продовжити ремонт Зноб-Новгородського садку і провести зовнішнє утеплення. Кошти для цього вже виділені в рамках інфраструктурної субвенції. Ми нарешті маємо надію на проведення реконструкції дамби в селі Голубівка. Зараз Сумська ОДА проводиться тендер на зазначені роботи. Частину коштів (в рамках співфінансування) ми вже передали в обладміністрацію, зараз чекаємо початку робіт.

За кошти, що надійшли у вигляді субвенції на соціально-економічний розвиток (160 тис. грн.) закуплено дитячий майданчик в с. Лісне та вуличні антивандальні тренажери в смт. Зноб-Новгородське. До кінця року планується закупка дитячих майданчиків в Хильчичі та Зноб-Трубчевську.

Зараз здійснюється державна реєстрація гідропідйомника, який куплено за 115 тисяч гривень та люди, що будуть на ньому працювати проходять навчання, оскільки висота вишки 16 метрів, то необхідні відповідні дозволи. Після навчання людей буде здійснюватися спилювання аварійних дерев.

В с. Мефедівка закінчено  копання водойми, вода в  ній  почала з’являтися.

Оскільки ні ремонт ні будівництво не може здійснюватися без проектно-кошторисної документації, то ми замовили виготовлення документації на поточний та середній ремонт вулиць у селищі, розробку проекту по встановленню сушки для «дикоросів», розробку плану парку у смт. Зноб-Новгородське, розробку технічної документації по будівництву мереж зовнішнього освітлення, виготовлення кошторисної документації по облаштування туалетів у школах, виготовлення техдокументації по реконструкції Зноб-Новгородської школи. Виділено кошти на проведення інвентаризації наявних земель, сподіваюсь найближчим часом отримаємо генеральні плани населених пунктів. Кабмін виділив кошти на придбання 2 автобусів. Плануємо одним підвозити дітей до школи, а іншим здійснювати пасажирські перевезення як всередині громади, так і до найближчих районних центрів.

Для підвезення учасників художньої самодіяльності, учасників спортивних змагань, куплений мікроавтобус Форд.

Провели вже 5 тендерів на будівництво міні-футбольного поля зі штучним покриттям. То порушення у нас в документах, то порушення у документах переможців. Скоро буде черговий тендер. Сподіваємося що все буде в рамках закону.

 

З метою своєчасної і якісної підготовки закладів освіти Зноб-Новгородської селищної ради до початку нового 2019/2020 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період, створення належних умов для навчання і виховання дітей на даний час в  навчальних закладах  проводяться косметичні ремонти , на які заплановано витратити 65,8 тис. грн., з них: 27,5 тис. грн. – кошти місцевого бюджету, 38,3 тис. грн. – інші (позабюджетні) джерела фінансування. Звіти про витрати коштів на виконання ремонтних робіт будуть  розміщені на сторінках веб-сайтів освітніх закладів.

На постачання твердого палива об’ємом 1700,0 м3 для закладів освіти укладено договір  на загальну суму 882 300,0 грн.

  З метою підтримки обдарованих учнів закладів освіти  відділом освіти спільно із селищною радою була розроблена «Програма підтримки обдарованих дітей  та Положення про призначення та виплату одноразової грошової премії обдарованим учням  Зноб-Новгородської селищної ради». Наразі встановлені грошові премії 10 учням-переможцям ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад та  команді-переможниці обласних змагань у шкільній волейбольній лізі.

Заклади загальної середньої освіти громади для роботи в умовах Нової української школи забезпечені інтерактивними проекторами на 100%, багатофункціональними пристроями на 100%, комплектами меблів для учнів на 100% та вчителів на 100%. Було надано допомогу при виборі дидактичних засобів навчання для кабінетів початкової школи відповідно Концепції НУШ та отримано їх близько 80% станом на 24 липня 2019 р.

На даний час всі школи селищної ради  мають комп’ютерні класи та підключені до мережі Інтернет, але швидкість доступу до мережі не відповідає вимогам. Зноб-Новгородський опорний ЗЗСО був забезпечений доступом до мережі Інтернет із заявленою швидкістю 20 Мбіт/с, хоча і цієї швидкості замало.

Вже об’явлені  відкриті  торги  по  придбанню послуг з доступу  до Інтернету закладів  загальної середньої освіти на загальну суму 2 млн. 373 тис. грн. із швидкістю 100 Мбіт/с для опорного закладу та 30 Мбіт/с для інших закладів освіти.

Виготовлено кошторисну документацію з реконструкції  Зноб-Новгородського опорного ЗЗСО ( 235,0 тис. грн. з коштів місцевого бюджету). Виготовлено кошторисну документацію облаштування внутрішніх туалетів Журавського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» та Голубівського  НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ» ( 90,0 тис. грн. з коштів місцевого бюджету) та  планується  провести допорогову закупівлю  по їх облаштуванню.

Проведено допорогову закупівлю комплектів  персональних комп’ютерів (10+1),  визначений  переможець.

На даний час проходять відкриті торги  по реконструкції  частини спортивного майданчика  Зноб-Новгородського опорного закладу загальної середньої освіти під міні футбольний  майданчик  зі штучним покриттям.

 

Що стосується коштів.

Станом на 01.07.2019 року до загального фонду селищного бюджету Зноб-Новгородської селищної ради надійшло власних надходжень 10 851 706 гривень, що на 7,57%, або на 763 666  гривень, більше від затверджених  та офіційні трансферти  з інших бюджетів (державний, місцевий) 11 384 933 гривні.       Загальна сума отриманих доходів загального фонду (з урахуванням трансфертів) складає 22 236 639 гривень.

До спеціального фонду станом на 01.07.2019 року надійшло 2 218 766 гривень.

Загальна сума видатків загального фонду селищного бюджету складає – 20 500 985 гривень. З них на захищенні статті видатків 17 417 094 гривень.

 

Протягом першого півріччя  2019 року  прийнято 225 рішень сесій (затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості ), внесення змін до договорів оренди землі, передача земельних ділянок в оренду, дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки, та інші питання).

            На підставі зазначенних рішень сесії нами  проводиться робота по внесенню змін до договорів  оренди землі через додаткові угоди та розробляються нові договори оренди землі з суб’єктами господарювання. Так на протязі першого півріччя 2019 року було укладено 55 додаткових угод до договорів оренди  та договорів оренди землі з орендною платою  від 10 % до 12%  від нормативної  грошової оцінки землі.          

Селищною радою ведеться робота  з метою передачі  земельних ділянок в оренду  через земельні торги (аукціон) загальною площею 232,4794 га, що надасть додаткові надходження до бюджету громади.

 

Тепер про роботу комунальних підприємств.

У Зноб-Новгородському КДНЗ ясла-садку «Казка» функціонує 4 групи: 1 група – ясельного віку та 3 групи дошкільного віку(ІІ молодша, середня та старша). В них виховується 87 дітей.

З січня 2019 року охоплення дошкільною освітою дітей становить 73%.

Вартість харчування однієї дитини з 01.01.2019 р на день складає для дітей до 3х 22,00 грн., для дітей від 3х до 6-7 років – 26,00 грн, батьки сплачують 60% від вартості харчування на день, а 40% сплачує селищна рада (в минулому році було 70 і 30 %). 

За 6 місяців 2019 року було ще трішки покращено матеріальну базу дошкільного закладу. За рахунок бюджетних коштів на суму 31393,32 грн. було придбано: шафи для посуду (депутатські кошти 4536 грн.) вже установлені; 30 стільчиків для старшої групи та 2 столи в кабінет психолога на суму 20454 грн. (чекаємо на доставку).

За допомогою батьківських коштів було придбано: тюль в роздягальні, карнизи в спальні та роздягальні, кружки для пиття, плінтуса та багато іншого. Також в цьому році батьки старшої групи подарували садку  ламбрекен для спортивно-музичної зали. Колектив щиро вдячний  їм за це. 

 

Комунальне підприємство «Зноба-благоустрій» надає послуги по благоустрою селища, виконує будь які земельні, монтажні, будівельні роботи, вивіз сміття, утримання і обслуговування водопровідної і каналізаційної системи. Розрахунок проводиться по акту виконаних робіт згідно калькуляцій затверджених сесією №100 від 31.03.2017 року. За даний період підприємством здійснено ряд  робіт по наданню послуг.

Дохід підприємства за півріччя склав 288 178,41 грн., витрати підприємства за півріччя склали 312 572,88 гривень, з яких заробітна плата 192 тисячі гривень.

Комунальне підприємство очолив новий керівник від якого очікуємо покращення кількості наданих послуг та їх якості.

В рамках благоустрою селищною радою встановлено 7 бесідок у смт. Зноб-Новгородське, 3 у Зноб-Трубчевській, 1 – у с. Нововасилівка. Зараз виготовляються бесідки, які будуть встановлюватися в інших селах.

 

В  КНН «Зноб-Новгородська АЗПСМ»  шість місяців  працював тільки один сімейний лікар, другий лікар педіатр був на курсах  сімейних лікарів з 08.01. по 16.07.2019 р. За  цей період  сімейним лікарем було  прийнято 2711 хворих, з яких 995 дітей.

Працівниками фельдшерських пунктів було на самостійному прийомі прийнято 5306 людей, кількість відвідувань  удома - 2746.

За кошти селищної ради був закуплений туберкулін на суму 29.9  тис. грн. для вакцинації дітей громади. Також за кошти на суму 45,7 тис грн. місцевого бюджету було придбано автоклав, індикатор внутрішнього тиску, ваги дитячі з ростоміром.

            За кошти амбулаторії зроблено ремонт автомобіля. За кошти місцевого бюджету зроблено косметичний ремонт приміщення пункту швидкої допомоги і пральні.

 

          Комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг»  за перше півріччя  2019 року   виявлено 211  осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах  і потребують сторонньої допомоги і всі вони у звітному періоді отримали різні види соціальних послуг.

Відділенням соціальної  допомоги вдома виявлено та  обслужено  164 особи.    За перше півріччя 2019 року надано платних соціальних послуг 71 особі на суму  2,9 тис. грн..

Середнє навантаження на одного соціального робітника у першому півріччі 2019 року  у смт. – 12 осіб, у сільській місцевості – 10 осіб ( при встановленій нормі 6 осіб у сільській місцевості та 10 осіб в місті).

           У  першому півріччі 2019 року надомним  обслуговуванням охоплено  7 сільських рад, селищна рада. Допомогу непрацездатним громадянам  надають 15  соціальних  робітників. По смт. Зноб-Новгородське працює 3 соціальних робітника, які обслуговують  37 осіб. У сільській  місцевості працює  12  соціальних  робітників, які обслуговують  116 осіб.

            З метою запровадження інноваційної моделі організації надання соціальних послуг у комунальному закладі працює кімната з надання санітарно-гігієнічних послуг (душова кабіна) та прання білизни. За перше півріччя 47 особам надано ці послуги на суму 3,5 тис. грн.

З метою покращення надання соціальних послуг,  визначення якості надання соціальних послуг та на виконання Стратегії реформування системи надання соціальних послуг в коммунальному закладі розпочато проведення внутрішньої оцінки якості соціальних послуг з 01.02.2019 року.

            З червня 2019 року розпочато підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, проводиться забезпечення  одиноких непрацездатних громадян, які знаходяться на обслуговуванні, твердим паливом в повному обсязі відповідно до потреби. Усі особи, які отримують послуги від відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу  мають пічне опалення, забезпечено паливом - 102 особи.

             Працівниками Центру постійно проводяться обстеження матеріально-побутових умов проживання непрацездатних громадян, пільгових категорій, інвалідів війни, учасників бойових дій на території інших держав по результатам складаються акти.

 

КЗК «Зноб-Новгородський Центр культури і дозвілля» працює згідно програми розвитку та перспективного плану на 2019 рік.

За перше півріччя 2019 року «Зноб-Новгородським ЦКіД» та його філіями проведено 41 різноманітний захід культурно-мистецького  характеру з них виїзних концертів по громаді 4.

Дитячому ансамблю «Веселка» закупили 8 спідниць та на потребу КЗК «Зноб-Новгородський ЦКіД» придбано три радіосистеми з шістьма мікрофонами, народному етнографічно-фольклорному ансамблю «Деснянка» придбано десять блуз.

 Задля урізноманітнення досугового дозвілля населення у філіях та  центрі культури встановлено 5 більярдних столів,  4 тенісних столи, один мультимедійний комплект, завдяки йому у центрі культури провадяться безкоштовні демонстрації кінофільмів і мультфільмів та фільмів соціального значення,  працюють дискотеки для молоді і дорослих.

Всього придбано технічних засобів та костюмів на суму 27 990 тис грн.

 

У І півріччі 2019 року комунальним закладом «Зноб-Новгородська Публічна бібліотека»  велася  наступна робота : оформлялися книжкові виставки, тематичні полиці, проходили виховні заходи, години спілкування. Були проведені екскурсії  дітей з дитячих садків та учнів шкіл  до – бібліотеки-філії смт. Зноб-Новгородське, бібліотек-філії с. Журавка, с. Кренидівка, с. Зноб-Трубчевська, с. Хильчичі, с. Голубівка, с. Очкине.

 Впроваджуючи інноваційні технології зусиллями бібліотечних працівників були створені бук трейлери на цікаві книжки, мультимедійні презентації, відеоролики.

Працівники бібліотек приймали активну участь в організації і проведенні масових заходів спільно з  КЗК «Зноб-Новгородський ЦКіД»: День пам’яті та примирення, День Вишиванки, День захисту дітей.

Відбувся семінар на тему «Організація системи роботи сільських бібліотек в літній період».

Клуб за інтересами – «За покликом душі» сформовано на базі бібліотеки-філії смт. Зноб-Новгородське.

З 1 червня 2019 року директор комунального закладу «Зноб-Новгородська Публічна бібліотека» є редактором інформаційного бюлетеня Зноб-Новгородської ОТГ «Відомості громади».

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь