A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Програма соціально-економічного розвитку.

Дата: 27.08.2019 11:19
Кількість переглядів: 554

У рамках реалізації програми соціально-економічного розвитку Зноб-Новгородської селищної ради на 2019 рік передбачено певні заходи, спрямовані на поліпшення цього напрямку. Сьогодні хотілось би зупинитися на двох із них.

Перший – це реконструкція частини спортивного майданчика під спортивний майданчик зі штучним покриттям на території Зноб-Новгородського опорного закладу загальної середньої освіти. Реалізація цього напрямку дозволить покращити спортивну інфраструктуру регіону. Майданчик передбачається зробити сучасним та уніфікованим, тобто тут діти зможуть грати у футбол і баскетбол, і волейбол та навіть теніс. Також це дозволить проводити змаганням з цих видів спорту не тільки в масштабах ОТГ, але й району. Основним поштовхом для реалізації цього напрямку є задоволення потреб дітей та молоді у   спортивному способі життя.

Як усім відомо, будь-яка діяльність потребує фінансування. Загальна вартість проекту, згідно проектно-кошторисної документації, складає 1 739 289 гривень. Ураховуючи обмежені можливості бюджету ОТГ було прийнято рішення подати цей проект до Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Нормативна база, якою регулюється діяльність цього фонду, складається з 13 нормативних актів (ознайомитись із ними можна в мережі інтернет за посиланням http://dfrr.minregion.gov.ua/Legal-base). Основною умовою виділення коштів з ДФРР є дольова участь місцевого (тобто ОТГ) бюджету на рівні не менш ніж 10%. Отже з бюджету селищної ради, на умовах співфінансування, для реконструкції спортивного майданчика передбачено 735 609 гривень (що є більш ніж 10% від загальної вартості проекту) з державного фонду очікували 1 003 680 гривень.

На жаль, на сьогодні на підставі рішення Офісу Президента України, Кабінет міністрів України призупинив фінансування з Державного фонду регіонального розвитку проектів, які пройшли відбір на загальну суму 7,6 млрд грн. У цій сумі і наші 1 003 680 гривень, які передбачались на проведення реконструкції спортивного майданчика. Призупинення – це не відмова від фінансування. Після затвердження «нового» уряду фінансування обіцяють відновити. Але скільки на це потрібно часу - не відомо.

Другий проект, який потрапив під «затримку» фінансування, – це придбання двох автобусів до Зноб-Новгородського опорного закладу загальної середньої освіти. Усі жителі громади знають про віддаленість населених пунктів один від одного, знають про якість доріг і  як важко доводиться школярам  діставатись навчальних закладів. Стан тих автобусів, які маємо, взагалі незадовільний. Тому керівництвом ОТГ було прийнято рішення звернутися до народного депутата України Деркача А.Л., який є членом бюджетного комітету Верховної ради України, з проханням посприяти у виділені коштів у сумі 1 000 000 гривень на придбання двох автобусів за рахунок субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів.

Згідно Розпорядження Кабінету міністрів України від 10 липня 2019 р. № 500-р «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» ці кошти були виділені. Але фінансування цієї субвенції (знову ж такі на підставі звернення Офісу Президента України) призупинено. Загальна сума, яку заблокували - 2,5 млрд. грн. (у цю суму  входить наш 1 млн. грн.).

Сподіваємось, що все це лише тимчасово і найближчим часом очікувані кошти поступлять на рахунки місцевих бюджетів. В іншому випадку під загрозою реалізація важливіших питань соціально-економічного розвитку територій, які без фінансової підтримки з державного бюджету на місцевому рівні реалізувати не можливо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь