A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

"Пам'ятаємо кожне зерня 33-го"

Дата: 26.11.2019 13:08
Кількість переглядів: 1041

   23 листопада  вся країна вшановувала пам’ять  жертв Голодомору 1932-1933 років. Це страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра померлих. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

    Тому з метою вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років у Зноб-Новгородському опорному ЗЗСО І-ІІІ ступенів було проведено інформаційно-просвітницькі заходи: загальношкільна лінійка, у шкільній бібліотеці виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури «І пам’яті свіча не згасне…»,  класні виховні години на теми «І плакала свіча в скорботі», «Пам’яті людської міст», «Хліб – усьому голова», «І пам’яті свічка не згасне».

у Зноб-Трубчевському НВК "ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ" 22 листопада бібліотекарем Мацуйовою В. М.  проведена виховна година "Ми низько голови схиляємо".

Учениці 5 та 7 класу прочитали вірші-спогади очевидців тієї страшної трагедії. Валентина Михайлівна ще раз нагадала учням, що під Голодомором 1932-33 років мають на увазі період  з квітня 1932 по листопад  1933р. Саме за ці 17 місяців, приблизно за 500 днів, від голоду вмирало 17 людей щохвилини,  1000 – щогодини, майже 25 тисяч – щодня. Від голоду помирали і старі, і молоді. Першими шли із життя діти. Сьогодні ми не можемо назвати імена всіх тих, хто загинув від голодної смерті.  Їм не ставили пам’ятників  і обелісків, їх не називали героями.

Учні Хильчицького НВК виготовляли  свічки пам’яті, знайомилися зі спогадами земляків про ті страшні часи. Класні керівники провели спільний виховний захід  «Прости нас, пам’яте!»

Разом з Україною прихилили  коліна перед мільйонами жертв Голодомору 1932-1933 років учні Голубівського НВК. Виховний захід «Запали свічку!» для дітей підготували бібліотекар НВК  Кочубеєва В.Є. та сільський бібліотекар  Прохоренко Н.М.

Цього дня усі запалені свічки, поставленні на підвіконні,  символізували нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь