A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

«Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя!»

Дата: 23.01.2020 10:45
Кількість переглядів: 1987

Фото без описуСоборність – це символ. Символ боротьби за волю. Порозуміння між людьми, надія і віра у майбутнє, любов до землі і до рідного слова.

Ми вдячні тим, хто відстоював і відстоює право України бути гордою державою,  хто захищав і  захищає її територіальну цілісність.

Наш Поліській край – теж маленька частинка незалежної України. Разом з усією Батьківщиною,  Зноб-Новгородська громада відсвяткувала День Соборності України патріотичними заходами.

У закладах культури відбулися тематичні заходи під єдиним девізом «Україна – єдина і вільна, від заходу і до сходу». Відбулися бесіди про історію свята в Очкинському та Голубівському будинках культури-філіях, присутніх об’єднав дух соборності і любов до Батьківщини. Зноб-Новгородський Центр провів тематичний захід із демонстрацією відеороликів, читанням віршів та виконанням пісень на честь країни та її народу. На завершення присутні об’єдналися у коло єдності під державним прапором.

У закладах освіти Зноб-Новгородської селищної ради провели уроки з історії, виховні години, учні разом з вчителями створили ланцюг єдності. Зноб-Новгородський ОЗЗСО виконав державний гімн України усією школою.

До цієї видатної події в бібліотеках КЗ «Зноб-Новгородська ПБ» пройшов цикл заходів, метою яких є формування національної свідомості та виховання  почуття патріотизму у підростаючого покоління.

У книгозбірнях були оформлені тематичні виставки та перегляди літератури: «Україно! Соборна державо, сонценосна колиска моя», «Моя соборна Україна». На урок державності «Тернистий шлях до соборності» до бібліотек-філії с. Зноб-Трубчевська, с. Голубівка, с. Хильчичі завітали учні шкіл. Бібліотекарі розповіли присутнім про історичні події тих років, про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежність.

Долучилися до свята і наші найменші мешканці громади. У комунальному закладі «Зноб-Новгородський ясла-садок Казка» вихователі  пояснили дошкільникам  слово «соборність», яке означає єдність, згуртованість, неподільність та здійснили разом з ними невеличкий екскурс у минуле, аби в цікавій формі ознайомити дітей з подіями, що передували об’єднанню України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь