A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Виховуємо в дусі патріотизму

Дата: 27.01.2020 14:23
Кількість переглядів: 670

Фото без описуДень Соборності України – державне свято, яке відзначається щорічно 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акту злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української  Народної Республіки (ЗУНР) в одну Українську державу.

   Цього дня прийнято також згадувати й іншу подію, яка відбулася роком раніше: 22 січня 1918 року  було прийнято ІV Універсал УЦР – проголошувалася повна незалежність УНР.

  Із плином часу ставлення до цього свята змінювалося. Однак, 13 листопада 2014 року Указом Президента України П. Порошенка воно було відновлено.

  Усі заклади освіти Зноб-Новгородської селищної ради переймаються національно-патріотчним вихованням майбутнього покоління. Тому вкотре приєдналися до відзначення Дня Соборності.

  22 січня педагоги-організатори, класні керівники та класоводи  провели для учнів  загальношкільні лінійки, книжкові виставки, присвячені історії та процесу здобуття незалежності України, виховні бесіди на класних годинах «Україна – моя Батьківщина»,  уроки з історії «Віднині воєдино», флешмоби у віршах «Соборність».

  Крім того, учні Зноб-Новгородського опорного ЗЗСО брали участь у селищному тематичному заході. В Голубівському НВК з учнями 6-11 класів в цей день проводився брейн-ринг про ідею соборності, єдності держави, підготовлений бібліотекарями с. Голубівка Прохоренко Н.М. та школи Кочубеєвою В.Є.  Учні Кренидівського НВК переглядали документальний фільм про події 1918-1919 років. У Журавському НВК та Голубівському НВК здобувачі освіти й педагогічні працівники  організували «живий ланцюг», як символ духовної єдності українського народу.

  Кожному малому українцеві варто знати й пам’ятати, що в єдності сила будь-якого народу. Нероздільна й незалежна Україна – це запорука добра й щастя  на цій землі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь