-
-

«СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ»

Дата: 27.01.2020 15:58
Кількість переглядів: 1326

Фото без описуЦе Голокост – всього одне лиш слово,
Та його сенс – пекучий болі жар,
Вбивали всіх!.. старого і малого,
мало хто життя порятував

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту у комунальному закладі «Зноб-Новгородська Публічна бібліотека» було проведено цикл заходів «СВІЧА ГОЛОКОСТУ НЕ ЗГАСНЕ» по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту.

27 січня в бібліотеках-філіях с. Зноб-Трубчевська, с. Голубівка, с. Хильчичі  з метою поглиблення знань з історії України проведена бесіда з дітьми «Ціна чужої війни». Діти ознайомилися з літературою, де розповідається про Голокост, з розповіді бібліотекарів діти дізналися, що  означає це вбивче слово, вшанували пам’ять невинно убієнних, переглянули принесені документальні фотографії тих  часів, ознайомилися з книгами.

В цей день Людмила Заєць, завідувач бібліотеки-філії смт. Зноб-Новгородське, провела бесіду: «Трагедія, історія, пам’ять» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту. У своїй бесіді, Людмила Володимирівна назвала історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей.

На завершення заходу  відвідувачі переглянули документальний відеофільм  під назвою «Бабин Яр – нові документи: пишемо історію», що присвячений минулим подіям. З болем, сумом, жалем  в очах і душах всі разом підсумували  - такого  жаху не повинно  повторитися! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь