A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Битва патріотів

Дата: 31.01.2020 14:12
Кількість переглядів: 419

Фото без описуСинє та жовте. Які асоціації виникають у нас, українців? Жовтий – колір пшеничної ниви, хліба, сонця, без якого не дозрів би хліб, а синій – чистого неба, що простягнулось над полем зі стиглим колоссям. Тому ці барви ввібрав у себе й наш державний прапор, поєднавши в такій символічній гамі ідею миру, праці, краси та багатства рідної землі.

Синьо-жовтим видався п’ятничний вечір 24 січня і в Зноб-Новгородській школі. Команди учнів 10 і 9 класу зійшлися в справжній битві патріотів. Конкурсно-розважальний проєкт «Я люблю Україну» розпочала третьокласниця Наталя Полуда, привітавши гостей хлібом на вишитому рушнику. Ведуча заходу вчитель української мови і літератури Н.Г.Павлюченко запросила команду «синіх» (10 кл.) та «жовтих» (9 кл.), представила журі (дівчат – одинадцятикласниць) і привітала глядачів, що розташувалися у двох секторах. Уболівальники, до речі, теж були «пофарбовані» у синьо-жовтий: хтось знайшов одяг відповідного кольору, хтось зав’язав стрічку або тримав у руках прапорець, висловлюючи свою підтримку гучними оплесками.

І ось гра розпочалася. Конкурсна програма виявилася насиченою. Учасники пройшли випробування на знання історії, літератури, мови, географії, провели екскурсію містами України, демонстрували винахідливість у танцях, швидкість під час угадування народних пісень, спритність у спортивному конкурсі «Влучний постріл», презентували виготовлені постери в конкурсі «Візитівка України», показали вміння працювати в команді. Був і конкурс під назвою «Смакота», у якому учасники не тільки приготували з наших національних продуктів (хліба, сала, цибулі, огірка) смачні канапки, а й змогли нагодувати ними вболівальників. Ті, у свою чергу проявили неабияку активність у конкурсі вболівальників – гучно кричали, свистіли й хлопали на підтримку своїх команд. Родзинкою вечора став останній конкурс, де учасники проявили креативність в інсценуванні українських народних пісень. Сміху, жартам, веселому настрою не було меж. Дві години пролетіли непомітно, але ми вкотре зрозуміли, що Україна – найкраще місце на землі, а ми – українці – найщасливіші, бо маємо таку Батьківщину. Пишаймося та єднаймося!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь