A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Відзначення Дня пам’яті Героїв Крут

Дата: 31.01.2020 14:19
Кількість переглядів: 2152

Фото без опису   З метою формування  патріотизму, поваги до історії держави, а також розвитку інтересу учнів до подій минулих років, які вплинули на основні процеси державотворення в Україні,  у  ЗЗСО проведені заходи, присвячені знаменній даті – Дню пам’яті  битви героїв під Крутами ( 29 січня 2020 року)/

  У Зноб-Трубчевському НВК під керівництвом директорки школи, Євдокименко Юлії, класні керівники підготували та провели ряд заходів, під час яких розповіли учням про патріотизм студентів Київського університету імені Святого Володимира, які стали на захист самостійної України. Діти дізналися, що саме під час цієї революції відбулася трагічна подія, яка вплинула на свідомість багатьох українців –  битва на станції Крути.

   Для школярів також було проведено інформаційні хвилинки Лазуткіним С. Є. «Події революції» на  урокf[ історії. У шкільній бібліотеці учні 5-8-х класів відвідали виставку історичної літератури «Славні та трагічні сторінки історії Української держави», присвячену цій тематиці. Крім того, учні переглянули відеофільм та обговорили питання патріотизму героїв битви під Крутами за круглим столом «Відданість рідній землі».

Героїчною і водночас трагічною сторінкою в історії України є загибель українських захисників на залізничній станції Крути 29 січня 1918 року.

Згадуючи події того дня, учні Зноб-Трубчевського НВК зрозуміли, що подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини.

    У Журавському НВК проведено лінійку-реквієм «Квіти у полі, там де Крути…», конкурс малюнків «Я люблю Україну». Під керівництвом учительки історії  Н.Бурої  учні 10 класу підготували та  презентували  свої  проєкти  на тему «Вони понад усе любили свій рідний край».

          Відповідно до плану виховної роботи  Голубівського НВК  у бібліотеці цього закладу освіти відбулася година пам’яті «Навіки молоді – герої Крут».   Бібліотекар школи Кочубеєва В.Є. та села Голубівка  Прохоренко  Н.М. разом із здобувачами освіти та педпрацівниками  пригадали  трагічні події далекого 1918 року.  Класні керівники 1,3,4,6-9,11 класів провели тематичні класні години  «Подвиг юнаків навічно залишається в історії і пам’яті народній як символ національної честі».

У Хильчицькому  НВК  було проведено змагання з волейболу між збірними командами учнів закладу освіти, переглянуто документальну стрічку про події на станції Крути, випущено тематичний бюлетень.

Битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь