A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

АФГАНІСТАН. ЧАС ВИБРАВ НАС

Дата: 17.02.2020 09:57
Кількість переглядів: 517

Фото без описуТридцять один рік тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані. Вона тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів). Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — українець. З Сумщини в Афганістан було відправлено 3 тисячі 147 чоловік. З них загинули – 121 солдат, пропали безвісті – 3 чоловіки, повернулися інвалідами – 94 молодих хлопці. В області немає жодного району, жодного міста, куди б не прийшла страшна звістка про загибель воїна-афганця. Ця війна стала усвідомленням того, що ми втратили ціле покоління, народжене в 60-х.

   14 лютого 2020 року в Зноб-Новгородському центрі культури відбувся вечір пам’яті з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Вшанувати учасників бойових дій та віддати шану загиблим в тій страшній війні зібрався повний зал небайдужих, щирих людей.

Зі щирими словами вітань звернувся до присутніх голова Зноб-Новгородської селищної ради Петро Гончаров.

Загиблих земляків та всіх, хто не повернувся додому з Афганістану, глядачі вшанували хвилиною мовчання.

Концертну програму підготували дитячий ансамбль «Карамельки», народний ансамбль «Вербиченька», ансамбль «Знобовчанка», солісти Очкинського СБК Олена Будило і Віктор Сінельнік, драматичний гурток Очкинського будинку культури порадував глядачів гумористичними номерами. Солісти Варя Шестопал, Денис Угнєчов, Ліза Барканова, Дарина Горбачова, Анжеліка Юрченко подарували воїнам та глядачам частинку свого яскравого таланту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь