A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

21 лютого – Міжнародний день української мови

Дата: 24.02.2020 11:02
Кількість переглядів: 517

 

Мова народу… Вона як дві краплини води схожа на характер людей, які нею розмовляють. А наша рідна українська мова лірична й неповторна, поетична й спокійна, лагідна й мелодійна, як і сам співочий народ – добрий, лагідний, миролюбний і працьовитий.   

     21 лютого представники всіх націй і народностей відзначали  Міжнародний день рідної мови. До цього свята долучились шкільні родини Кренидівського та Журавського НВК.

     Літературно-музична композиція "Краса України і матері мова лунає у пісні і в серці дзвенить"  проведена для учнів 4-10 класів  Журавського НВК. Учениця 6 класу  Вьорстова Поліна стала володаркою титула «Знавець української мови».

    Класні керівники Кренидівського  НВК провели  інформаційні години, усні журнали, години спілкування,  виховні години. Учні декламували вірші про мову, переглядали презентації про унікальність нашої мови, про корифеїв українського слова. Родзинкою заходу «Є у світі багато мов, але наша мова - найніжніша» став флешмоб вишиванок та рушників.

        Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало  відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

     Тож побажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово, щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього. Живіть повноцінно, досягайте вершин, адже у наших руках доля нашої країни.

    Любіть, шануйте і бережіть рідну мову!

 

                                                        



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь