A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Широкою ходою пройшла Масляна в селі Кренидівка

Дата: 05.03.2020 16:05
Кількість переглядів: 432

Фото без описуШирокою ходою пройшла Масляна цього року в невеличкому селі Кренидівка Зноб-Новгородської громади. На базі Кренидівського НВК 29 лютого була представлена народно-фольклорна програма «Масляна іде, до весни нас приведе!», що включала театралізовано - обрядову виставу за українськими народними традиціями у виконанні учнів, колективу НВК та працівника будинку культури.

Місцеві жителі і гості із сусідніх сіл радо зустріли весну за давніми українськими звичаями: закличками хлопців і дівчат, веселою піснею «Здрастуй, Масляна» у виконанні Кановець А., Гужви Ю., Лузкарь В., магічним колоритним театральним дійством, жартівливою сценкою «У ресторані» котру інсценізували Лягута М., Лузкарь В., з уст Трофимець Ю. та Гужви Ю. пролунали частівки, українськими танками «Хустка» (постановка: Косаченко А.В., виконали: Бугайова А., Даниленко Х., Пономарьова В., Геращенко Д., Чопа С., Чумак Н., Кривонос А.) , танок «Варенички» (постановка: Лакоза С.С., виконали: Ковтун В., Пономарьов М., Бугайова А., Даниленко Х., Геращенко Д., Чопа С., Чумак Н., Кривонос А.), танок   «Віночок» (постановка: Пікалова О.М., виконали: учні – Геращенко С., Кановець А., Трофимець Ю., Гужва Ю., учителі – Косаченко А.В., Пікалова О.М., робітник будинку культури – Лузкарь В., техпрацівник НВК – Неруш Н.В.), прозвучали пісні у виконанні вчителя НВК Трофимець І.Ю. За чотири дні до свята було оголошено конкурси: «Хустка», «Стіл-млинець».

Головним символом свята Масляної, що символізує сонце і тепло, є смачні, духмяні млинці, якими пригощали і ласували все населення  села Кренидівка, частували українськими традиційними напоями, а на майданчику готувалася довгоочікувана гаряча юшка. Організатори врахували всю необхідну символіку, яка має супроводжувати свято, це так зване, опудало Масляної, його встановили на подвір’ї і всі бажаючі фотографувалися біля нього після чого його було спалено.

Хочеться подякувати Всім мешканцям села за людяність, організованість, небайдужість, згуртованість, за те, що в котре вони дійсно довели всім, що Вони одна велика РОДИНА.  

Дякуємо нашим поспійним, невідмовним спонсорам: голові ОТГ Гончарову П.В.  та приватному підприємцю Гончаровій Н.В. за фінансову підтримку заходу, вчителю Максимовській В.І.  за продуманий сценарій, організацію і проведення свята.

 Сподіваємось, що після такого свята весна прийде остаточно, а такі світлі і святкові емоції у нас залишаться до наступної Масляної. Любіть народне: чи то пісню, чи вишивку, чи звичай народу, який дав нам життя. Вітайте з весною один одного, бажайте добра і щастя, сонця і хліба, пісні і миру всім, хто живе на нашій прекрасній планеті Земля! Всіх з Весною!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь