A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Про особливості надання допомоги на дітей ФОПам під час карантину інформує Середино-Будське бюро правової допомоги.

Дата: 13.05.2020 13:49
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Під час карантину 22 квітня 2020 року Рішенням Уряду запроваджено новий вид допомоги.Один із батьків (опікунів), які мають дитину до 10 років(включно) та який є фізичною особою підприємцем, що обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої і другої групи платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та протягом одного місяця після закінчення карантину мають право отримати допомогу на дитину. Допомога виплачується як громадянам так і іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні. Допомога не призначається на дітей, на яких виплачується компенсація послуги «муніципальна няня». Допомога ФОП виплачується на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно). Розмір допомоги залежить від прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 01.01.2020 рік на дитину до 6 років – 1,779 грн; на дитину від 6 до 10 років - 2218 грн. Для того, щоб отримати допомогу на дитину ФОП, які мають дитину до 10 років (включно) мають звернутися до відповідного територіального підрозділу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання та подати такі документи: - заяву на призначення допомоги на дітей ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до І і ІІ групи платників єдиного податку із зазначенням рахунка в установі уповноваженого банку; - копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років; - довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7); - іноземці (особи без громадянства) подають документ на право постійного проживання в Україні; - опікуни – копію рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки.
Документи територіальним підрозділом соціального захисту населення розглядаються протягом трьох робочих днів з дня отримання заяви з усіма необхідними документами. Після чого приймається рішення про призначення такої допомоги або про відмову в наданні такої допомоги та про прийняте рішення повідомляється заявнику.
За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:
Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –
0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)
Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь