-
-

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ І ВИПЛАТИ КОМПЕНСАЦІЇ ФІЗИЧНИМ ОСОБАМ, ЯКІ НАДАЮТЬ СОЦІАЛЬНІ ПОСЛУГИ З ДОГЛЯДУ НА НЕПРОФЕСІЙНІЙ ОСНОВІ

Дата: 14.01.2021 08:29
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

Компенсація виплачуватиметься за догляд осіб із інвалідністю I групи, дітей з інвалідністю, громадян похилого віку з когнітивними порушеннями, невиліковно хворих, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися і самообслуговуватися, та дітей, яким не встановлено інвалідність, але які важко хворі.

Окрім того, компенсація тепер передбачена за догляд лише членів сім’ї, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Раніше ж догляд могли здійснювати громадяни без обов’язкового родинного зв’язку.

Визначено, що розмір компенсації за догляд — це різниця між прожитковим мінімумом (на 1 січня) на одну особу в розрахунку на місяць та середньомісячним сукупним доходом особи, яка надає послуги з догляду, за попередніх шість місяців.

Для призначення компенсації за догляд необхідно подати  певні документи. Особа, яка здійснює догляд, має звернутися з персональними документами (паспорт, трудова книжка) і відповідною заявою до центру надання адміністративних послуг (вул. 30 років Перемоги, б. 9, смт Зноб-Новгородське). Особі, яка потребує соціальних послуг, потрібно подати заяву про таку необхідність та висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що вона потребує постійного стороннього догляду (за винятком осіб з інвалідністю I групи, яка встановлена безстроково). Компенсація призначається на 12 місяців із місяця звернення.

Допомога не призначається, якщо особа, яку доглядають, перебуває повний місяць у лікарні. Про подібне треба повідомляти орган соцзахисту, щоб потім не повертати надміру виплаченої компенсації.

Консультацію з вищевикладеного питання можна отримати  за телефоном: 

(098) 989 76 51.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь