A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Ключі в нове життя

Дата: 18.02.2021 12:55
Кількість переглядів: 812

Фото без описуЯк відомо, однією із найактуальніших проблем сьогодення є забезпечення громадян України житлом. Існує безліч причин, які призводять до погіршення житлової політики в країні в цілому та породжують нескінчені черги осіб, які потребують поліпшення житлових умов. Водночас, особливе занепокоєння викликають випадки коли під загрозою залишитися на вулиці опиняється одна із найбільш вразливих категорій осіб, таких як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Держава, як головний гарант забезпечення прав, має проявляти турботу про таких дітей, як у сфері захисту житлових прав цієї категорії осіб, так і у інших сферах, необхідних для їх повноцінного життя та розвитку.

Згідно постанови Кабінету міністрів України нарахування в 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджено постановою КМУ від 01.06.2020р. №515 « Про внесення змін в постанові КМУ від 15.11.2017 р. № 877 », право на отримання житла мали діти або особи віком від 16 до 23 років у черговому порядку постановки на квартирний облік, у тому числі особи які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року.

На Зноб-Новгородську громаду було виділено субвенцію на придбання 5-ти квартир для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування осіб з їх числа. Селищною радою було вжито всіх заходів для сприяння дітям-сиротам у підготовці необхідного пакету документів. Внаслідок цього гроші не повернулися до державного бюджету, а були розподілені у 2020 році. Згідно черги квартирного обліку було відкрито п'ять рахунків. Перераховані на них кошти зберігаються протягом одного року. Дві особи вже придбали квартири в місті Шостка, троє в процесі підбору житла. Сподіваємось, що невдовзі і вони стануть щасливими власниками нових будинків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь