A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ПОСВІДЧЕННЯ БАГАТОДІТНОЇ СІМ'Ї

Дата: 16.06.2021 11:32
Кількість переглядів: 521

Фото без опису

Сім’ям, які виховують трьох і більше дітей, надається статус багатодітної сім’ї. Документом, що підтверджує статус багатодітної сім’ї і дітей з такої сім’ї, а також право на отримання пільг є відповідне посвідчення.

Отримати посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім’ї можна звернувшись особисто в Управління соціального захисту населення Шосткинської РДА (вул. Свободи, б. 49, м. Шостка, (05449) 7 09 28) або шляхом подання документів у відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Зноб-Новгородської селищної ради з 22.06.2021 року.

Перелік документів:

  • Заява одного з батьків;
  • Копія свідоцтв про народження дітей;
  • Копії свідоцтва про шлюб (крім батька або матері, які виховують дітей самостійно);
  • Копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім'я, по-батькові, дату його видачі і місце реєстрації (при наявності паспорта у формі ID-картки додатково подається довідка про реєстрацію місця проживання);
  • Довідка про склад сім'ї та реєстрацію;
  • Фотокартки (батьків і дітей, старших 6 років) розміром 30х40 мм;
  • Якщо хтось з дітей багатодітної родини навчається  у загальноосвітньому, професійно-технічному  чи  вищому навчальному закладі, то потрібна довідка із освітнього закладу. Це стосується осіб віком від 18 до 23 років, які   навчаються за денною формою навчання;
  • Довідка структурного підрозділу виконавчого органу міської ради про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення не видавалися (у разі реєстрації батьків за різною адресою);
  • У разі переміщення багатодітної сім’ї з тимчасово окупованої території, крім вказаних документів, додатково подається довідка про взяття на облік внутрішньо-переміщеної особи із відміткою про реєстрації їхнього місця проживання.

Строк дії та вартість посвідчення.

Посвідчення видаються одному з батьків багатодітної сім’ї у 10-денний термін після подання документів. Дітям із багатодітної сім’ї посвідчення видаються з шести років. При досягненні 14-річного віку вклеюється нова фотокартка.

Посвідчення видаються безкоштовно. Строк дії посвідчення визначається окремо для кожної багатодітної сім’ї. У разі втрати посвідчення видається його дублікат.

Пільги для багатодітної сім’ї

Багатодітній сім’ї надаються пільги, згідно з Законом України «Про охорону дитинства». Крім того, з 2019 року Урядом запроваджено додаткові виплати батькам  на кожну третю і наступну дитину щомісяця в розмірі 1700 грн. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років. Для того щоб оформити допомогу на дитину одному з батьків слід звернутися до ЦНАП.

Для отримання консультацій звертайтесь до відділу «ЦНАП»:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь