A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 19.07.2021 09:12
Кількість переглядів: 615

Фото без описуВ Україні десятки тисяч людей щодня щепляться проти COVID-19. Хтось робить це вперше, а хтось вже завершив вакцинацію. Даємо поради, на що треба звертати увагу після щеплення, які реакції організму є нормальними, а після яких слід негайно звернутися до лікаря.

Перед  вакцинацією вас попередять, що після щеплення організм може реагувати на вакцину. Це нормально, оскільки в цей момент ваш організм вибудовує захист від вірусу.

Ось перелік можливих реакцій:

? почервоніння, біль, набряк у місці ін'єкції,

? лихоманка чи озноб,

? головний біль, біль у м'язах чи суглобах, біль у животі,

? збільшені лімфатичні вузли,

? нудота,

? втомлюваність,

? безсоння,

? запаморочення.

 

Зазвичай такі реакції минають за кілька днів, однак вам слід стежити за тим, як реагує ваш організм на щеплення, і в разі потреби консультуватися з сімейним лікарем. Не збивайте невисоку температуру і в жодному разі не намагайтесь самостійно «лікуватись» антибіотиками.

Інший ризик при щепленні – алергічні реакції. Такі випадки дуже рідкісні і зазвичай виникають в перші секунди чи хвилини після вакцинації. Саме тому медики просять зачекати 15-30 хвилин, щоб у разі потреби вам надали термінову допомогу.

Слід негайно повідомити сімейного лікаря, або звернутися до медичного закладу, якщо у вас після щеплення виникли такі симптоми: 

? судоми,

? втрата свідомості,

? блювання,

? висип на тілі,

? сильний біль,

? температура понад 38°C,

? сплутаність мови.

 

Ці симптоми можуть бути ознаками іншого захворювання, яке збіглося в часі з вакцинацією і потребує своєчасного лікування.

Пам’ятайте, вакцинація рятує життя. Подбайте про себе та своїх рідних і запишіться на щеплення, якщо досі цього не зробили. 

#МОЗ #вакцинація #COVID19

В КНП «Зноб-Новгородська АЗПСМ» провидиться щеплення китайськю вакциною Короновак, щоб записатись на вакцинацію, чи більш детально про неї дізнатись , телефонуйте за номером 0501669217.

Станом на 15.07.2021 р в Зноб-Новгородській ОТГ отримали повністю вакцинацію від корона вірусу ( 2 дози)- 110 осіб, першою дозою вакциновано –110 мешканців громади. Щеплення проводимо щотижня, за наявності вакцини й 2 рази/ тиж. У разі, якщо Ви сумніваєтесь та маєте пиття про КОВІД, вакцини, або бажаєте щепитись , мрошу звертатись за телефоном 0501669217, ми радо відповімо на Ваші питання!!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь