A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Нацсоцслужба замінить діючу систему управління соціальним захистом населення - Владислав Машкін

Дата: 29.07.2021 13:30
Кількість переглядів: 1180

У країні змінюється модель надання соціальної підтримки, центр надання соціальних послуг переноситься до громад, що є зручним для людей, яким тепер не доведеться їздити в обласний або районний центр для отримання соціальних послуг. Адмініструванням цих послуг і контролем їх якості надання займеться Національна соціальна сервісна служба України. Про це повідомив голова Нацсоцслужби України Владислав Машкін у своїй колонці для інтернет-видання «Економічна правда».

«Людині вже не треба буде їздити до районного чи обласного центрів із заявами щодо призначення субсидій чи допомог. Достатньо буде заявити про свої потреби безпосередньо у своїй територіальній громаді або через утворений нею центр надання адміністративних послуг, чи подати заяву через старосту», - зазначив Владислав Машкін.

За його словами, розгляд всіх звернень у недалекому майбутньому здійснюватиме Нацсоцслужба, яка і прийматиме рішення про призначення субсидій та допомог.

 «По суті, Нацсоцслужба замінить собою діючу систему управління соціальним захистом населення. Ми готуємося до цього вже на наступний рік», - зазначив Владислав Машкін.

Територіальні органи Нацсоцслужби вже створено у 16 регіонах України, в інших областях цей процес завершується, призначаються керівники. Тому найближчим часом служба розпочне свою роботу.

 

Довідка.

Агентство стратегічних рішень  ShiStrategies є консультантом Проекту Міністерства соціальної політики України за підтримки Світового банку «Підготовка та впровадження інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо популяризації Проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

У 2016-2019 роках команда Агентства займалася реалізацією проекту «Рука допомоги».

Національна соціальна сервісна служба запрацювала | LexInform: Правові та  юридичні новини, юридична практика, коментарі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь