A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Медики Зноб-Новгородської громади закликають жителів потурбуватись про власне здоров'я, здоров'я своїх рідних та близьких та зробити щеплення проти коронавірусу.

Дата: 07.10.2021 09:48
Кількість переглядів: 416

Фото без описуКоронавірус знов наступає на Зноб-Новгородську громаду.

За вересень у нашій ОТГ зафіксовано 20 випадків лабораторно підтвердженого COVID – 19, з них 2 — дітей.6 людей було госпіталізовано, 4—одужало, 1 людина померла.   Загалом на території громади,  станом на кінець вересня, проведено 148 щеплень (одна доза), 430 щеплень (дві дози) від гострої респіраторної  хвороби COVID – 19. У нашій громаді працює один пункт щеплення у Зноб-Новгородській АЗПСМ.

Нагадуємо, що  масова вакцинація — один з головних етапів у подоланні пандемії. На вакцинацію повинні записуватися не тільки люди із супутніми захворюваннями чи у віці, а й молодь. Молоді люди активні, вони мають широке коло спілкування, часто можуть заражатися самі й  заражати оточуючих: своїх батьків та родичів похилого віку.  МОЗ робить усе, щоб якомога більше громадян були вакциновані в найкоротші строки. Утім необхідно, щоб і самі мешканці свідомо ставилися до питань свого захисту від хвороби та не вірили фейкам про вакцинацію.

На даний час вакцинацію на пункті щеплення  у Зноб-Новгородській АЗПСМ проводять  вакциною Coronavac і AstraZeneca. Нещодавно отримали вакцину Pfizer. Вакцина від COVID-19 не може спричинити захворювання. Проте ви можете отримати першу дозу вакцини уже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинуті. Організм може реагувати на введення вакцини. Загальна слабкість або підвищення температури — це звичайна реакція на вакцину від COVID-19. Ці симптоми зникають за кілька днів після вакцинації.

На сьогодні у зв’язку із новим зростом захворюваності на коронавірус COVID – 19 вакцинування стає мірою виключною та необхідною. До речі, вакцинація допомагає запобігти важкий перебіг або смерть при інфікуванні новим для України штамом вірусу «Дельта», який зараз дуже швидко розповсюджується.

Отже, у Зноб-Новгородській громаді вакцинуватись від гострої респіраторної хвороби COVID – 19 можна за попереднім записом в пункті щеплення розташованим в Зноб-Новгородській АЗПСМ за номером 050-166-92-17, або подзвонивши сімейному лікарю.

 

Потурбуйтеся про своє життя та життя своїх близьких!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь