A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

єМалятко

Дата: 13.10.2021 10:34
Кількість переглядів: 305

У ЦНАПі м. Тернополя вручено перше свідоцтво про народження дитини в рамках  надання комплексної послуги «єМалятко»єМалятко — комплексна послуга для батьків новонароджених. За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади, потрібних при народженні дитини.

Реєстрація народження за допомогою єМалятко — це:

зручно. За допомогою єМалятко можна замовити усі потрібні послуги для немовляти у зручний час та у зручному місці. До електронної заяви потрібно лише внести дані про маму, тата і дитину, а навпроти — послуги, які хочете отримати, поставити галочку.

сучасно. Заяву єМалятко можна подати онлайн на порталі Дія. Більше не потрібно десятки різних заяв, робити ксерокопії документів та стояти у чергах.

швидко. Орієнтовний час заповнення заяви єМалятко — 20-30 хв, реєстрація народження відбувається протягом 1 робочого дня.

безпечно. Подана онлайн заява єМалятко допомагає не тільки заощадити час, а й не піддавати ризику своє здоров'я та здоров'я родини у час поширення Covid-19.

За допомогою єМалятко можна замовити 9 послуг, потрібних при народженні дитини. Дві з них є базовими (обов'язковими), 7 надаються на вибір батьків.

Базові послуги:

державна реєстрація народження. Ви отримаєте свідоцтво про народження дитини;

визначення походження дитини. У свідоцтві про народження буде вказана інформація про матір та батька малюка.

Зверніть увагу! Оскільки державна реєстрація народження є базовою (обов'язковою) послугою, єМалятко можуть замовити лише ті батьки, які ще не отримали свідоцтва про народження дитини.

Послуги на вибір:

призначення допомоги при народженні. Розмір допомоги становить 41 280 грн: 10 320 грн виплачуються одноразово, решта суми — по 860 грн щомісячно протягом трьох років;

реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків. Номер платника податків дитини вноситься до свідоцтва про народження;

присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР). Номер вноситься до свідоцтва про народження;

визначення належності дитини до громадянства України. Послуга надається автоматично лише якщо замовлено послугу з присвоєння дитині УНЗР;

реєстрація місця проживання дитини. Зареєструвати місце проживання дитини потрібно протягом трьох місяців із дня її народження. Дитина віком до 14 років може бути зареєстрована лише за місцем проживання батьків (або одного з них);

призначення допомоги багатодітним сім’ям. На третю і кожну наступну дитину в сім'ї ви отримуватимете по 1700 грн щомісячно до досягнення нею 6-ти років;

внесення інформації про дитину до Реєстру пацієнтів. Це пришвидшить час підписання декларації з педіатром або сімейним лікарем, адже вся інформація про дитину уже буде у Реєстрі.

До кінця року буде додано ще 1 послугу на вибір: оформлення посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї.

Замовити послугу єМалятко офлайн за допомогою адміністратора можна у пологовому будинку (до виписки), ЦНАП або відділі ДРАЦС.

Комплексна послуга “Е-малятко” надається виключно за бажанням батьків дитини чи одного з них шляхом подання заяви про державну реєстрацію народження. Відповідальність за достовірність відомостей несе заявник.

Заява про державну реєстрацію народження подається до відділу ДРАЦС в паперовій або електронній формі з використанням кваліфікованого електронного підпису за місцем народження дитини або проживання заявника, зокрема через центр надання адміністративних послуг.

За бажанням заявника заяву про державну реєстрацію народження може бути подано у закладі охорони здоров’я, в якому народилася дитина, за умови співробітництва відділу ДРАЦС та закладу охорони здоров’я на основі відповідного меморандуму.

Надання комплексної послуги “е-малятко” здійснюється органами державної влади, органами місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, виключно на підставі відомостей, що містяться у заяві про державну реєстрацію народження, та відомостей, необхідних для надання даних послуг.

 

 

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:
 Середино-Будське бюро правової допомоги –
 41000, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62
 = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
 Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –
 0-800-213-103 (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)
 Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь