A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Дата: 22.10.2021 08:57
Кількість переглядів: 2884

Сплата фізичними особами майнових податків – Калинівська селищна рада

Детальна інформація про об'єкт нерухомості. Як її отримати?

Відповідно до норм Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав, є відкритою, загальнодоступною та платною, крім випадків, передбачених цим Законом.

 

А тому кожен бажаючий може отримати інформацію про об’єкти нерухомості, що перебувають у власності або користуванні будь-якої особи.

Отримати таку інформацію з Державного реєстру прав заявник може у паперовій формі, звернувшись до суб’єкта державної реєстрації або нотаріуса, а також в електронній формі через офіційний веб-сайт Міністерства юстиції України.

Розглянемо детальніше порядок отримання інформації про нерухомість в електронному вигляді.

У разі наявності доступу до мережі інтернет фізична або юридична особа має можливість скористатися послугою з отримання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі через офіційний сайт Міністерства юстиції України за посиланням https:// kap.minjust.gov.ua.

Для цього заявник на сайті Мін’юсту у вкладці «Онлайн сервіси» - «Інформація з реєстрів» - «Майно та обтяження» - «Державний реєстр речових прав на нерухоме майно» повинен зайти до Кабінету електронних сервісів і пройти ідентифікацію особи, тобто зареєструватися.

Для реєстрації фізична особа обов’язково зазначає відомості про прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків, а громадянин України, який через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомив про це відповідному контролюючому органові та має відмітку в паспорті громадянина України, зазначає серію та номер паспорта громадянина України.

У разі коли інформацію бажає отримати фізична особа, яка діє в інтересах юридичної особи, додатково зазначаються відомості про повне найменування відповідної юридичної особи, її ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ.

Крім того зареєструватися на веб-порталі Мін’юсту можливо з використанням електронного цифрового підпису.

Після реєстрації заявник має можливість здійснювати пошук відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження в Державному реєстрі прав. При цьому пошук інформації може здійснюватися за суб’єктом права або за об’єктом нерухомого майна.

Формування інформації з Державного реєстру прав в електронній формі здійснюється автоматично програмними засобами ведення цього Реєстру залежно від зазначених заявником параметрів пошуку.

Слід зазначити, що надання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі є платною послугою, крім випадків, передбачених законом, і здійснюється після сплати адміністративного збору за надання такої інформації через Інтернет з використанням платіжних систем.

Сформована за допомогою програмних засобів інформація з Реєстру може бути завантажена, переглянута та роздрукована заявником для її подальшого використання.

Інформація з Державного реєстру прав містить актуальні на дату та час її надання відомості про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, наявні в ньому, з урахуванням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек, які велися до 2013 року, і є архівною складовою частиною Державного реєстру прав, або відомості про відсутність зареєстрованих речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

За бажанням заявника інформація з Державного реєстру прав може містити, крім відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно та їх обтяження, відомості про виникнення, перехід та припинення права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного суб’єкта або об’єкта нерухомого майна, а також про внесені зміни до відповідних записів Державного реєстру прав та реєстрів у хронологічному порядку.

Забезпечення можливості отримання інформації з Державного реєстру прав в електронній формі направлено на задоволення потреб громадян, економію їх часу, а також простоту та зручність доступу до відомостей про нерухомість.

За додатковою інформацією звертайтеся до відділу "Центр надання адміністративних послуг" виконавчого комітету Зноб-Новгородської селищної ради за адресою: смт. Зноб-Новгородське, вул. 30 років Перемоги, б. 9, тел.: 098 989 7651


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь