A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

До уваги представників інститутів громадянського суспільства!

Дата: 14.01.2022 10:30
Кількість переглядів: 215

Фото без описуІніціативна група з підготовки та проведення установчих зборів із формування нового складу Громадської ради при Шосткинський райдержадміністрації запрошує представників інститутів громадянського суспільства (далі – ІГС) до участі в установчих зборах по формуванню нового складу громадської ради, що відбудуться 16 березня 2022 року о 10:00 в приміщенні Шосткинської районної державної адміністрації

Основними завданнями громадської ради є:

сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;

здійснення громадського контролю за діяльністю органу;

сприяння врахуванню органом громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

До складу громадської ради можуть бути обрані представники громадських об'єднань, релігійних, благодійних організацій, творчих спілок, професійних спілок та їх об'єднань, асоціацій, організацій роботодавців та їх об'єднань, засобів масової інформації (далі – інститути громадянського суспільства), які зареєстровані в установленому порядку.

Інститут громадянського суспільства незалежно від своєї організаційної структури та наявності місцевих осередків (відокремлених підрозділів, філій, представництв, місцевих організацій тощо) для участі в установчих зборах або рейтинговому електронному голосуванні делегує одного представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради. Пов’язані інститути громадянського суспільства (два і більше інститути громадянського суспільства мають одного і того ж керівника чи спільних членів керівних органів тощо) не можуть делегувати своїх представників до складу однієї громадської ради.

До складу громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування. Склад громадської ради формується шляхом рейтингового голосування на установчих зборах.

Кількісний склад громадської ради визначається ініціативною групою та не може становити більш ніж 35 осіб.

Якщо кількість кандидатів до складу громадської ради дорівнює або менше її кількісного складу, визначеного ініціативною групою, рейтингове голосування на установчих зборах або рейтингове електронне голосування не проводиться. У такому разі всі кандидати, документи яких відповідають установленим вимогам, вважаються обраними до складу громадської ради.

Строк повноважень складу громадської ради - два роки.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подається заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства.

Зразки заяви та інших документів (зразки 1-5) необхідно завантажити за цим посиланням. 

Інститути громадянського суспільства можуть подавати документи для участі в установчих зборах за адресою м. Шостка, вул. Свободи, 54, каб. 23, (2 поверх Шосткинської районної державної адміністрації) або на електронну адресу   shstgrada@gmail.com.

Відповідальна особа: Романченко Наталія Сергіївна – головний спеціаліст з питань з інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шосткинської районної державної адміністрації, телефон (05449) 7 22 44.

 Всю відповідну інформація про формування нового складу громадської ради оприлюднено на офіційному вебсайті Шосткинської районної державної адміністрації в розділі «Громадська рада» за посиланням:  http:shst.sm.gov.ua/index.php/uk/11875.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь