A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

В Зноб-Новгородській громаді буде розпочато офіційну процедуру створення першого добровольчого формування територіальної громади

Дата: 09.02.2022 08:17
Кількість переглядів: 717

Фото без описуЗ 1 січня 2022 року в Україні набув чинності Закон України "Про основи національного спротиву». знайомитися з Законом Ви можете за посиланням Закон України «Про основи національного супротиву»).

Важливою його складовою є територіальна оборона, рух опору та підготовка громадян України до національного спротиву. 

Територіальна оборона вестиметься по всій території України поза межами бойових дій, а рух опору – на тимчасово окупованій території. Крім того, складова підготовки громадян України є вагомим вкладом у національно-патріотичне виховання українців.

Одним з ключових факторів, які визначає закон про національний спротив, є соціальний та правовий захист учасників територіальної оборони й руху спротиву.

Таке ухвалення надає можливість суттєво та максимально швидко підвищити обороноздатність України в умовах російсько-української війни.

В Зноб-Новгородській громаді буде розпочато офіційну процедуру створення першого добровольчого формування територіальної громади, що згідно з Законом залучатиметься до тероборони.

Саме цим документом визначається, що добровольче формування утворюється зборами ініціативної групи жителів територіальної громади у присутності командира військової частини Сил територіальної оборони ЗСУ та уповноважених представників органу місцевого самоврядування відповідної територіальної громади.

На зборах також обирають командира формування, якого має погодити орган місцевого самоврядування.

Членами добровольчого формування (нагадаємо, що вони не є військовослужбовцями) може бути громадянин віком від 18 років, який проживає на території громади, пройшов медичний, професійний та психологічний відбір і уклав контракт добровольця тероборони. Члени добровольчих формувань під час виконання завдань територіальної оборони можуть застосовувати особисту мисливську зброю та набої. 

Нагадуємо, що членство у формуванні не звільняє від обов’язку проходження строкової служби, мобілізації, військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період.

Діяльність добровольчого формування провадиться під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь