A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Щодо коштів за надані комунальні послуги

Дата: 09.03.2022 10:29
Кількість переглядів: 162

Ми звикли вчасно сплачувати кошти за надані комунальні послуги. І це дуже гарна звичка, проте під час війни багато українців не мають зайвих коштів, і такі зобов’язання, як оплата комунальних послуг, відходять на другий план.
Питання сплати за житлово-комунальні послуги має бути врегульоване, виходячи з обставин сьогодення. Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар. Про це заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.
«Відтак, Уряд ухвалив рішення  заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги. Також заборонено припиняти надання комунальних послуг у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Постанову ухвалено, щоб захистити інтереси людей у період воєнного стану і стосується усіх комунальних послуг без винятку», – сказав Чернишов.
Звісно, сплата за послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють зараз у надскладних обставинах та потребують ресурсів. То ж, якщо є можливість оплатити дані послуги вчасно - сплачуйте вчасно. 
 Якщо розглядати ситуацію, в якій ми опинились - то вона не звільняє нас повністю від оплати комунальних послуг, однак деякі послаблення все ж таки є – за протермінування оплати платежів не нараховується жодна пеня і штрафи. 
Тобто ми можемо оплачувати комуналку по можливості, а якщо наразі її немає – зробити це після війни.
Також комунальних послуг у разі несплати або оплати не в повному обсязі припинено не буде.
Надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах (ч. 1 ст. 12 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»).
Особа, яка порушила зобов'язання, звільняється від відповідальності за порушення зобов'язання, якщо вона доведе, що це порушення сталося внаслідок випадку або непереборної сили ( в нашому випадку війна- це форс-мажорна обставина) (ч. 1 ст. 617 ЦК України).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь