-
-

Агентство ООН у справах біженців в Україні допомагатиме Сумщині у забезпеченні внутрішньо переміщених осіб

Дата: 18.08.2022 13:45
Кількість переглядів: 277

Фото без описуЗа дорученням керівника Сумської ОВА Дмитра ЖИВИЦЬКОГО заступники керівника Олег КОВАЛЬ та Олег КЛИМЕНЧУКОВ зустрілися з керівником Саб-офісу в Дніпрі Агентства ООН у справах біженців в Україні Октавіаном МАХАРЕО та радником з питань соціального захисту Агентства Олександрою ЛИТВИНЕНКО

Як повідомив Октавіан МАХАРЕО, УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства.

УВКБ ООН надає різноманітні види допомоги внутрішньо переміщеним особам: безпосередньо чи через партнерські організації. В якості гуманітарної допомоги постраждалому населенню після переміщення або як допомога взимку можуть надаватися непродовольчі товари: ковдри, кухонні набори, одяг, вугілля чи інші товари.

Також партнери УВКБ ООН надають правову допомогу та захист: від первинних консультацій до представництва у суді у справах, які стосуються ВПО.

«Наш Саб-офіс, що знаходиться в Дніпрі, наразі покриває 8 областей − від Сумської до Херсонської, − розповів Октавіан МАХАРЕО. − Разом із нашими партнерами, зокрема, з громадськими організаціями «Пролісок» та «Право на захист», ми готові надавати різноманітну допомогу ВПО, що проживають на Сумщині, в тому числі непродовольчі набори для переселенців та постраждалих від російської агресії (будівельні матеріали, ковдри, подушки, пральні машини та інші потреби), а також маємо можливість надання психологічної та юридичної допомоги цим категоріям».

За словами заступника керівника обласної військової адміністрації Олега Коваля, на Сумщині наразі проживає більше 63 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Сумська ОВА знає про їх потреби та намагається допомогти.

Зокрема, сьогодні ВПО області необхідна така непродовольча допомога, як забезпечення їх ковдрами, матрацами, подушками, обладнання технікою, в тому числі генераторами пунктів розміщення ВПО тощо.

«У вас буде вся вичерпна інформація про потреби цієї категорії осіб, з нашого боку від імені Дмитра Живицького ми гарантуємо повну взаємодію і співпрацю з нами», − наголосив Олег Коваль.

Учасники зустрічі домовилися про початок серйозної роботи в Сумській області щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам та жителям області, постраждалим внаслідок бойових дій. Також гуманітарна організація готова передати Сумщині три потужні генератори для медичних закладів області.

За інформацією: http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/29569-ahentstvo-oon-u-spravakh-bizhentsiv-v-ukrayini-dopomahatyme-sumshchyni-u-zabezpechenni-vnutrishno-peremishchenykh-osib.html

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь