A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Адміністрація Державної прикордонної служби України інформує про порядок перетину державного кордону громадянами України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану.

Дата: 23.02.2023 10:27
Кількість переглядів: 968

Фото без описуПропуск через державний кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану здійснюється з урахуванням вимог Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», законів України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про правовий режим воєнного стану» та Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57.

Пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до правил перетинання державного кордону України» (далі – Постанова) на відповідні міністерства, центральні та місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, керівників суб’єктів господарювання покладено обов’язок подати в триденний строк до Адміністрації Державної прикордонної служби списки осіб, передбачених у пункті 2-14 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі – Правила), та в подальшому в разі кадрових змін подавати оновлену інформацію не пізніше наступного дня після прийняття відповідного рішення.

Крім того, Адміністрація Держприкордонслужби не наділена повноваженнями щодо визначення персоніфікованих категорій осіб, списки яких повинні бути надані відповідно до пункту 2 Постанови.

Засади організації та діяльності, правового статусу і відповідальності органів та посадових осіб місцевого самоврядування визначені Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відповідно до статті 2 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради – представник інтересів територіальної громади, виборців свого виборчого округу.

Депутат сільської, селищної, міської, районної у місті, районної, обласної ради є представником інтересів територіальної громади села, селища, міста чи їх громад, який відповідно до Конституції України і закону про місцеві вибори обирається на основі загального, рівного, прямого виборчого права шляхом таємного голосування на строк, встановлений Конституцією України.

Виїзд осіб, зазначених у пункті 2-14 Правил, у службові відрядження здійснюється на підставі відповідного документу, виданого уповноваженою службовою особою органу державної влади чи місцевого самоврядування про направлення у службове відрядження. Таким документом, відповідно до Закону, може бути розпорядження голови відповідної районної, обласної ради про направлення у відрядження.

Адміністрація Держприкордонслужби не формує державну політику з питань виїзду за кордон громадян України в умовах дії на території України правового режиму воєнного стану і її листи не встановлюють норм права, а носять виключно інформаційний характер.

Отримати актуальну інформацію з питань перетинання державного кордону України можна за телефоном (044) 527-63-63 (цілодобово) або на офіційному сайті Державної прикордонної служби України, за адресою: www.dpsu.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь